Yumurcak Tv Çalışanlarından Caillou ve Tavşan Arthur Paralel Yapı Operasyonu Kapsamında Sabah Saatlerinde Gözaltına Alındı

Emniyet, Paralel Yapı’ya göz açtırmamaya devam ediyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebiyle Cemaate yakın kanalların Digitürk’te yayından kaldırılmasının ardından, bu sabah da Yumurcak TV’ye operasyon düzenlendi. Kanalın yıldız isimlerinden Calliou ve Tavşan Arthur, taşhiye operasyonu kapsamında yaka paça gözaltına alındı.

‘Tavşanlık dışı muamele’ vurgusu

Kamuoyunda Fethullah Gülen cemaati olarak bilinen örgütün yönetim kadrosunda olduklarına yönelik iddia sebebiyle gözaltına alınan Tavşan Arthur ve Calliou, sabah saatlerinde Vatan Caddesi'ndeki bulunan Emniyet Müdürlüğü binasına getirildi. Emniyete girerken polislerin kolları arasında kısa açıklamalarda bulunan ikili; kendilerine ters kelepçe uygulanmasını protesto ederken, Tavşan Arthur Yumurcak TV'nin hiçbir koşulda susturulamayacağını da şu sözlerle haykırdı:

"Bugün bize yapılan bu zulüm yarın Baby TV'ye, Cartoon Network'e de yapılacak. Bu hukuksuzluktur, özgür basına vurulan darbedir. Ben eminim ki çizgi film dünyası bu yaşananlara sessiz kalmayacaktır. Bugs Bunny'sinden Rogger Rabbit'ine Allahıma hamdolsun bütün tavşan arkadaşlar aradılar desteklerini belirttiler. Hepsine selamlarımı söylüyorum. Bu tavşanlık dışı muamele, bu zulüm bitecek ve biz hep birlikte özgürce havuç kemireceğiz…"

Kaynak: http://zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=290691