EnderGrafik adlı üyeden alıntı
"Olaylara siyasi partiler değil,iktidar gözüyle bakıp sonra yorum yapmalısın."Bu ne demek ya. Sen iktidar partisisin seçime 20 gün kalmış. "Hadi napalım, bomba patlatalım" Evet iktidarın yerine koydum kendimi, süper bir seçim stratejisi, 100 seçmen öldü binlerce kürt seçmene uygulanan algı tıkır tıkır işliyor. Adam sokaklara Ermeni isimleri veriyor çatır çatır, diğeri çıkıyor vaad olarak soykırımı kabul edeceğiz diyor. Ve işin ilginci nasıl ki ikiz kule saldırılarında o gün işe gitmesi gereken 3000+ yahudi evlerinde kaldıysa bomba patlayan hiç bir mitingte HDP'li bir vekil yada yetkili göremiyoruz. Ama açın haberleri videoları diğer tüm mitinglerde en başı çekiyorlar. Üstelik katılanların büyük kesimi HDP'li seçmen. SÖZ BULAMIYORUM.
"6 milyon oy alan parti seçmenine terörist mi diyorsun? Kör zihniyet bu olmalı."
Evet sırtını terör örgütlerine yasladığını göğsünü gere gere anlatıyorlar, ve biz kör oluyoruz. Ya biz körüz yada siz sağırsınız.
Biliyorum anlamayacaksın,
Bir devletin yegane görevi halkın can güvenliği sağlamalıdır.Olası bir ölüm,katliam ya da başka türlü felaketlerde devlet birinci derece sorumludur.
Burda bir bomba patlıyorsa kimin patlattığından sonra tartışılacak konu,güvenlik zaafiyeti veya göz yumulma olasılıklarıdır.
Ermeni soykırımı konusunda onlarca kaynak,görüş ve makale okudum.Ancak %100 soykırım yoktur demek,akıl dışılık olacaktır.Ve Selahattin Demirtaş bu konuda öyle bir yorum yapmadı,nerelere çekiyorsunuz olayı?
Kesk ve Disk'in önderliğinde hazırlanan bir yürüyüşte ne CHP ve HDP ne de başka bir partinin milletvekili vardı.Ancak HDP üyelerinin öldüğü yönde haberlerde var.Ayrıca CHP MV'de katılacakmış ancak bomba önce patladığı için orda değillerdi.
--
Ayrıca olup olmaması neden bir tez-antitez olarak algılanır anlamıyorum.Bu geçerli bir sebep değil,Suruç'ta yine aynı tezi savundunuz.Akıl dışılıktan başka bir şey değil.HDP'nin her mitingte olduğunu nerden çıkardınız? Cizre'ye yürüyen Selahattin Demirtaş'tı.Devlet terörürün en yoğun olduğu yer?
Ve oy kaybı yaşamadığı halde,neden böyle bir olaya girsin? Ve mantığın mevcutsa şu soruya yanıt ver.
Türkiye'nin başkentinde böyle bir olay planlanıyorsa ve bunu varsayalım ki HDP yapıyorsa devletin bundan haberi olmama olasılığı var mı? Ya da olay aydınlatıldı diyelim HDP böyle bir risk içine girer mi? Kimse kendi seçmenini öldürmez,iktidar parti değilse böyle bir olanaktan bahsedilemez bile.
Tamamen saçma sapanlık üzerine kurulu bir tez.
---
Ek Olarak:
Ya inan okumadım bile, uzatmanın tartışmanın anlamı yok. Herkese söylüyorum bunu tartışmak isteyen beni bulsun istanbulda yüzyüze çay içerek tartışalım. Masadan kalktığın zaman "acaba" diye düşüneceksin emin ol. Dahada siyasi hiçbir konuya yazmam bence artık yasaklanmalı bu konular.
Bilgi birikimin olmadığı aşikar.Biz senle aynı masaya oturacak insanlar değiliz.Yasaklanmalıysa yorum yapmayacaksın daha ne savunduğunu bile bilmiyorsun.