nettebilgi adlı üyeden alıntı

Peki Sayın Moderatör. Bu forumda barış yanlısı insanlar banlandı provakatör diye ama. Açtığı konular provakasyon amacı taşıyor diye. Şimdi soruyorum, insanlar barış istiyor ne barışı teröristle barışmı olur diyorlar, savaş olsun diyor bu seferde yazık değilmi ölen askere polise diyorlar. Savaşla barışın ortasında birşey icat edildi de bizmi bilmiyoruz.
Forumda tabiri caizse sol görüşlü üyelerin konularına öyle mesajlar atılıyorki resmen şehit kanını emen vampir edasıyla oy hesabı yaparaktan hemen provake ediliyor. Bunlarıda banlamanızı öneriyorum. Şehit kanıyla oy hesabı yapanları, 7 milyon seçmenin seçtiği bir partiyi ve seçmenlerini teröristlikle suçlayanları. Bana inanmıyorsanız güncel konulardaki mesajları bir okuyun isterseniz.
Bu ülkede barış isteyen insanlar daha dün bombalandı parçalandı. Ama haklı olanlar hep şehit kanıyla oy hesabı yapıp üzgün görünenler.

Sevgili üye, burası bir milliyetçi forumu olsaydı, bir islam forumu olsaydı elbette dediğiniz kişileri saniyesinde banlardık. Ama burası bir webmaster forumu. Sol görüşlüsü de kod yazabilir, sağ görüşlüsü de. Bu durumda adam sol görüşlü diye adamı banlamamız forumun amacına uymaz.

Bende sol görüşlü insanlara ve terörist yandaşı gibi yorum yapanları okuyorum merak etmeyin. Hepsini forumdan uzaklaştırasım geliyor ama başta bu forumun bir yöneticisi olarak ben sol görüşlü olana da sağ görüşlü olana da aynı seviyede davranmam gerekiyor.

Bazen yorumları görmezden geliyor bazen de siliyoruz. Bu her iki taraf içinde geçerli. (Sadece sağ sol meselesi değil. Her türlü fikre saygı duyup ayın seviyede yaklaşmamız gerekiyor.)

Şahsi fikrim böylesine büyük bir webmaster forumunda bu konuların hiç konuşulmaması; bizim konuşmamız gereken yazılım, tasarım, web alanında yenilikler, yardımlaşma vs. konular olmalı. Bu tür konuları siyasi, haber vs. forumlarında tartışmalıyız.