Bugün yazdıkça yazasım geliyor.Bir çok web sitesinin onlarca hatta yüzlerce özgün içerik girip tekil hiti 10-20 lerde kaldığını gördüm.

Onca masraf sonrası hüsranla biten siteler sizce neden kazandırmıyor ? Gelin ele alalım ve detaylı inceleyelim.

Yapılan hatalardan başlamak gerekirse;

1 - Yanlış seo çalışmaları:

En büyük yanlış zamanlamadır.Site ilk günden itibaren seosal anlamda beslenmeye başlanıyor. Bu yanlıştır belli bir zaman belli bir süre geçtikten ve belirli sayıda içeriğe ( doluluğa - tatmin ediciliğe ) ulaştıktan sonra çalışma yapılmalı.

İkinci büyük yanlış ise forum vs yorum backlintir.Görüyorum 500-1000-10000 bin backlink paketleri var. Yararı olmaz bunların size.

Bunun yerine aynı içerikte 5 sitede backlinkiniz olsun kafidir.Ana anahtar kelimede olacak linkiniz.

2 - Taklitçilik.

Hangi içerik kazandırıyorsa gidip o içeriği alıyor kopya veya özgünleştirişmiş şekilde ekliyorsunuz.O adam zaten yol almış sıralamada belli bir yere gelmiş.O pastanın dilimi o kişiye ait.Siz kendinize yeni bir pasta dilimi kesmek istiyorsanız olmayanı eklemeniz gerkekiyor.

3 - Anlamsız karışık title ve tag kullanımı.

Biraz önce moda sitesinde gördüm başlık bu ; "2015 Trendi Marsala Rengi".
Aylık aranma hacmine bakalım ne kadar aranıyormuş ;



Evet koca bir 0 . Aranma hacmi olmayan bir title girilmiş.o içerik size sadece sitenizin özgünlüğü bakımından yarar sağlar tekil hit malesef kazandırmaz.Bu yüzden gelir düzeyiniz diğer içeriklerde böyle ise düşük olacak ve bir site daha başarısız sayılacaktır.

Peki böyle bir başlık gireceğinize Aranma hacmi olan belli bir yüzdeye sahip tbm oranı güzel olan başlıklara yönelik makale yazsanız ?

Şuan 100 adet çok sağlam aranma hacmi olan başlık çıkarır 100 makaleyide kendim yazar 1 ayda 100 makaleyi girer akabinde gelirim ve hitimin tavan yapacağını garanti ederim.

Minimum 1k hit ve gelir minimum günlük 10tl olur.

Peki bunu kim sağlıyabiliyor aylarca içerik girerek 1k hite kavuşanlar var.Peki neden ? Analiz yapılmadan fizibilite yapılmadan sektöre giriyorsunuzda ondan.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz başlık yerine bu başlık girilmiş olsaydı 2015 Trend renkleri

Durum bu olurdu.



Rekabeti düşük.Tbm oranı mükemmel. Birinci sırayı alan site aylık garanti 320 tekili tek bir konudan almış olurdu.

Aylık site bazında 250 hiti geçemeyenler var.

4 - Kararsızlık

Hemen pes ediyorsunuz. Peki yeden! Yaptığınız yukardaki yanlışlardan dolayı. Biraz inceleme biraz araştırma yaparak bu durumdan kurtulabilirsiniz.Ancak vakit sizin için değersiz ki bir projeyi daha çöpe atıp yok pahasına siteyi satıp yeni bir domain ile farklı projelere başlıyorsunuz.Başalamadan söyleyim yapmayın sonuö değişmeyecek.

5- Kolay sanıyorsunuz

Bazı kişiler şu kadar kazanıyor bende kazanırım ne var bunda deyip bozdozlama sektöre dalıyorsunuz..Ben kendi arkadaşımdan örnek vereyim.İşi bıraktı. Peki niçin ? Makale yazarım moda üzerine gelir getirir evimi geçindiririm.Oturduğum yerden para kazanırım demişti. Şimdi hala iş arıyor. Bende yeni aracım hangisi olsun diye sahibinden ilanlara bakıyorum.

6 - Ucuza kaçıyorsunuz
Olmadık yerden host alıyor sıkıntılar yaşıyorsunuz.Olmadık kişilere makale yazdırıyorsunuz konu akıcılığını yitiriyor.

Sitenin basit görünümü sebebi ile reklam yerleşiminiz size katkı sağlamıyor.

7- Düzene uymuyorsunuz

Bizim amacımız her doğrultuda google alt yapısı üzerinde gelişmek gelir elde etmek. Mecburuz onun koydu kurallara.

Kaçınız uyuyorsunuz ? Copy içeriği basanlar ? Forum backlink kasanlar ? Adsense politikasına uymayanlar ? Kendinizi biliyorsunuz.

8 - Hedef koymuyor, kendinize güvenmiyorsunuz

Bir çok kişi yapmak için yapıyor bazıları olmadı tanıtım yazısı satarım sitede diyerek küçük hedeflerle girdiği yolda ilerleyemiyor.

Ben her açtığım sitede günlük tekil ve günlük kazanç şu kadar olmalı ki ilgileneyim diye kendime hedefler koyarken benim hedefim güne inerken siz aylık değil yıl sonu şurda olmalıyım diye bile hedef koymuyorsunuz.

Adsense üzerinden moda , dekorasyon ve benzeri sektörler üzerinden kazanç sağlamak inanın çok kolay. Vakit yetmiyor bana bir ben daha olmalıyım ki daha çok kazanayım diyorum.

Onlarca sebep var. Çoğaltabilirim sebepleri. Ancak gözüme çarpan bunlar.

İşte bu yüzden tutturamıyorsunuz.


Genel bir anlatım olmuştur.İmla hataları için şimdiden özürdilerim. Olsun o kadarda saat 3 buçuk dost.