Yabancı sermayeli firmalar, yüksek pazarlama bütçeleri, yaptıkları hileli fiyat ve pazarlama politikaları ile Türk kullanıcılarına illüzyon yapmakta, biraz salak yerine koymakta ve kazancını ikiye katlamaya çalışmaktadır.
Hangi firmayı kastettiğimi bal gibi anladınız!
Tabi ki bu firmaların en başında Godaddy geliyor.
Şimdi Godaddy’nin vukuatlarını tek tek ele alalım.
1- Sepete Giden Yolda Bir Dünya şeyi Satma Çabası
Domain almak için girdiğiniz siteden ramide 200 dönüm arazi alıp çıkarken son anda farkederseniz şanslısınız. Sepete giderken engelleri sadece domain almayı başararak geçerseniz zekisiniz diyebiliriz.
2- Çok Cömertim, Siz 1 Senelik İstersiniz Ben 5 Sene Veririm
Yaw arkadaş bir dur hele ! 1 sene domain alıp çıkıcam. Yooo olmaz abicim sen bilmezsin 5 senelik kaydet seneye de girersin siteye mantığı nedir be adam… !
3- Yalanlarla Seni Siteye Çekerim, Nasıl Olsa Bir Şekilde Satarım.
Hani lan 2.20 TL ‘idi sitedeki 7’li 9’lu 51’li rakamlar nedir ? Dur önce bi siteye gel de onu konuşuruz mu diyosun? Yapma dostum !
4- Sen Salaksın Unutursun, Ben Senin Yerine Yenilerim
Ben salak değilim istersem otomatik yenilemeye alırım, zaten amacım ilk sene senden ucuza kaydedip sonra transfer etmek, neden gizlice otomatik yenilemeler koyasın anlamadım ki ?
5- Herkesin Ücretsiz Sattığını Ben Parayla Geçirim
Vay… Whois gizleme değil mi, hani şu bizim merdiven altındaki abilerin bile ücretsiz sattığı mı !!
6- Promosyonlu Aldıysan Transferi Unut
Abi bununla bunu alırsan indirimli ama gitmek istersen sağa sola bozuşuruz, gitme falan yok unut onu sen !
7- Ofis Falan Açmam, 5 Kuruşta Vergi Ödemem
Alnımda keriz mi yazıyor da ofis açıp sana para vericem be devlet! Uzaktan iyi böyle, satar parayı da ülkeme transfer ederim…