Dun akşam bırakmış olduğum mesaj hakkında olumlu ve olumsuz yorum bırakan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Ancak anlatmak istediklerimin anlaşılamaması, başka bir yöne çekilerek konunun çarpıtılması hususlarında aşağıda ifade edeceğim açıklamaları yapmak zorunda hissettim..

Değerli arkadaşlar:
Bırakmış olduğum mesajın içeriği açık. Nasıl daha iyi bir form (yada forum) olunur, bu hususta fikirlerinizi sorgulamak ve beyin fırtınası yapmak sureti ile uygulanabilir bir sonuca varmak istemiştim.

Ancak bazı arkadaşlarımız Türkçe dahi olmayan "webmaster" kelimesinin "web mastaster" şeklinde sehven yazılmış olmasını kendilerine pek dert edinmiş, anlaşılan sabahlara kadar uyuyamamışlar. Dolayısı ile yine bir mesajın amacını saptırmış, farklı mecralara çekmiş ve internet dünyasının lüzumsuz arşivine bir kaç sayfa daha miras bırakmışlar, buna vesile olmuşlardır.

Kaliteli bir formdan kastım da tam bu noktada devreye girmekte, misal teşkil etmesi açısından güzel bir örneklem olarak bu durum karşımıza çıkmaktadır (Umarım bu örneklem kelimesini de masaya yatıran bir arkadaşımız çıkmaz).

İNTERNET DÜNYASINDAN BEKLEDİKLERİMİZ

İnternet dünyası biz kullanıcılar için bir çok amacı taşımakta, gaye ve beklentilerimiz nispetinde bir çok alternetif özellik taşımaktadır.

Bu noktada biz İnternetin 1- Bilgi edinme 2- Eğlence unsurlarına değinelim.

EĞLENCE UNSURU AÇISINDAN İNTERNET DÜNYASI

Bazı kullanıcılar açısından İnternet dünyası bir eğlence unduru, gülüp eğlenmenin, hoşça vakit geçirmenin bir aracıdır.

BİLGİ EDİNME AÇISINDAN İNTERNET DÜNYASI

Bazı kullanıcılar açısından ise internet bilgi edinmenin bir aracıdır. Bu bağlamda geniş ve sınırsız bir kütüphane olarak karşımıza çıkmaktadır.
Elbette bilgi edinme işlevinin bir çok fonksiyonu bulunmaktadır. Bizi burada ilgilendiren işlevi Forum Sitelerinin bilgi edinmedeki yeri ve önemidir.

Evet Forum siteleri bilgi edinmenin diğer internet araçlarından farklı olarak beyin fırtınası yöntemini benimseyen farklı bir özelliği vardır. Herhangi bir konuda bir araştırma yapan sorusu yada sorununu bu sayfalara not düşerek başka kullanıcılardan gelecek fikir ve görüşleri bekler..

GÜZEL BİR ÖRNEK :
Soru : Web master ve Wmaracı konusunda bırakmış olduğum mesaj ile mesaj hakkında altına yazılan yorumlar yukarıda ifade edilen internet dünyasının hangi işlevine örnek teşkil etmektedir?

Cevap : Söz konusu soru internet dünyasının ikinci maddede anlatılan bilgi edinme işlevine örnek teşkil ederken, soru hakkında yapılan yorumların bazıları internet dünyasının eğlence unsuruna örnek teşkil etmektedir. Zira bazı arkadaşlarımız çok komikliklerine gitmiş ki, mesajın aslını bırakıp, sehven yapılan bir yanlışlığı dillerine dolayarak YİNE BİR MESAJI DAHA SULANDIRMIŞLARDIR.

Sonuç : Peki bu şekilde mi kaliteli Forum sitesi olunur. Bunun cevabını gelecek sert ve acımasız yorumlarınıza bırakıyorum...