-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Selamlar Arkadaşlar,
diyelim ki internette okuduğumuz bir haberi (diyelim ki bu haber yabancı bir sitede çıkmış) tam olarak tercüme olmasa da kendi cümlelerimizle yazıp sitemizde yayınladık. Şimdi bu durumda iki sorum var:
1. Esinlendiğimiz o siteyi referans olarak göstermeli miyiz? Etik açıdan gösterilmeli diye düşünüyorum. ancak gösterdiğimizde izin almamız gerekir mi?
2. Kısmen ya da tamamen alıntı yaptığımızda, orjinal sayfayı kaynak olarak belirttiğimizde, aslında izin almadan yayın mı yapmış oluruz.
Şimdiden çok teşekkürler,
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
SEO Strateji Uzmanı
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Anladığım kadarıyla yabancı bir siteden makale okudun ve bununla ilgili kendi sitende çeviri yaptın. Bununla ilgili olarak da o siteye kaynak göstermek istiyorsun...
Bununla ilgili bir şey belirtmen gerekmiyor ama 1:1 Türkçeleştirdiysen bir şey diyemem açıkçası. Ama yorumlayarak yazabilirsen bir sorun olacağını sanmıyorum...
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** T**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
tamamen yada bir kısmını aynen değişiklik yapmadan yayınlarsan izin alınmalı. Ama sen bi haberi okumuşsun ondan anladığın kadarını ya da değiştirerek kendi sitene yazarsan karşı taraf hiçbi şekilde hak talep edemez diye düşünüyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Biraz daha spesifik olmak gerekirse, önümüzdeki dönemde piyasaya çıkması muhtemel araba modellerinin yayınlandığı sitelerde okuduklarımı derleyip yayınlamayı düşünüyorum.
haberin orjinalinin olduğu sayfayı habere eklersem, izin almak gerekir mi? Linki koymak için yani
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Peki 1'e 1 alıntı yaptım ve kaynak gösterdim. Google bunu adsense ban sebebi sayar mı?
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
Webmaster
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hiç birşey olmaz.Büyük bir maddi zarar vermiyorsan kimse sana durduk yere dava açmaz.
Microsoftun ürünlerini türkiyedeki insanların çok büyük bir kısmı,lisanssız crackli kullanıyor.Buna rağmen microsoft çabalamıyor.
Adsenseden ban yememek istiyorsan veya çok kazanmak istiyorsan,sitenin hitinin yüksek olması,ve hiç bir hile yapmaman gerekiyor.Site hitinide kopya içerikle zor yükseltirsin.