Aslında böyle başlıklar açıp fazla sayıda seo tüyosu yaymak hoşuma gitmesede ticari olarak ödeme yapılan link ve yazı alım satımlarının insanlara faydalı olabilmesi adıyla bu seferlik açmayı uygun görüyorum.

Tanıtım yazısı alırken bazı sitelerde subdomain üzerinde çıkış yapılıyor. Bu durumda ana domainden beklediğiniz alakalılık durumunun size faydası olmayacaktır.

Benzer şekilde alakasız bir siteden bile tanıtım yazısı alırken kendi sektörünüze uygun bir kategori açtırarak veya sitede mevcut en yakın kategoriye kaliteli yazılar yazarak link almanız google gözünde daha fazla ve hızlı etki edecektir.

EnderGrafik isimli arkadaşımızın sitesinden tanıtım yazısı satın aldım. Çünkü benim sitemdeki konu ile doğrudan alakalı. Bunu ve karşımdaki site sahibininde yararını düşünerek faydası olacak bir yazı hazırladım ve gönderdim.

Fakat üzülerek gördümki 40 tl ödeyerek satın aldmış olduğum tanıtım yazısı "Site Tanıtımları" gibi tamamen alakasız Google'a bak ben buradan link satıyorum kategoriside budur kısmında yayınlanmış.

Etkisi olmaz mı? Elbette olur ama olumsuz mu olur yoksa çok az mı olur orası tartışılabilir.

Bence sitesinde tanıtım yazısı satan arkadaşların en azından bu yazıları yayınladıkları kategori adları 'Genel', 'Yaşam', 'Yazılar' gibi isimler ile adlandırılsa çok daha faydalı olur ve helal olur.

Site tanıtımları kategorisi demek açıkça google'a hedef olmaktır. Zaten bu haksızlıktır çünkü benim yazımın içeriğinde herhangi bir site tanıtımı yoktur bir konu adam gibi anlatılmış okuyucular bilgilendirilmiştir.

Bu durumda google bu site bu yazıyı satın almıştır diyecek ve bana fayda sağlasa bile -ki sağlamayacaktır- uzun vadede haneme kocaman bir eksi puan işlencek.

Bu durumu fark edip arkadaşımıza yazıyı iptal edelim talebimi iletttiğimde ücret iadesinin mümkün olmadığını yazının indexlendiği ve yazıyı silmesi halinde sitesinin zarar göreceğini belirtmiştir.

Bende yazıyı iptal etmesini ücretini çatır çatır yemesini önerdim.

Lütfen daha duyarlı olalım.

Saygılar