akbas adlı üyeden alıntı

Ne sanıyordun ? Sıfırdan bir araç üretmek kaça maal olur biliyormusun ? Klavye üzerinde yazmak mı kolay sıfır bir araç çıkarıp tutup tutmamasını beklemek mi ?

SDN de bir yazar çok güzel ifade etmiş.Sıfır bir aracı üretmek şimdide nerden baksan 1 milyar doları bulur.Satıp satmayacağı muallak.

Hiç olmazsa tutmuş göze hoşg elen bir model üzerinde ilerlemek daha mantıklı. Dış görünümü birbirine benzeyen onlarca araba marka var.Ama onları alırken alıyor binerken biniyorsun sıkıntı yok değilmi?

İç aksamı motor durumu vs görmeden yorum yapıp yapılanları eleştirmek klavye üzerinde kolay.Sen neyi yaptında şuraya koydun bunları eleştiriyorsun.

Sabret bekle gör.Yapılan dediğin gibi çıkarsa o zaman eleştirirsin. Yapım aşamasında olan bir projede daha şimdiden karamsallık almış sizi.

Bu şekilde büyür bu devlet bu ülke. Tutulan ne varsa onu yapmalı önce. Sonrasında olmayanı üretmek için belli bir birikim ve mantığı kazanmış olacaktır.

Ayrıca iki aracın ön tamponu yanyana getir benzemiyor.İç dizayn benziyor.Buna şaşılacak bir durum yok.

Yine bir SDN yazarınınn mesajını alıntı yapacağım
Bugün mercedes bile Renault dan dizel motor alıyorsa,bu mevzulari tartışmak saçmalıktır


Anlayamadığınız bir şey var. Bu aracı Cadillac'ın eski bir modelini aldık lisanslarını aldık ve Türk markası ile üreteceğiz diye tanıtmıyorlar ki dediklerinize katılalım.

Bize diyorlar ki Türkiye yerli otomobil üzerinde çalışıyor, mühendisler prototipi yaptılar geliştirdiler hazır mazır buyrun diye ortaya çıkardıkları ise bize ait bir çalışma içermeyen üretilmiş satılmış ve üretimden kalkmış bir Amerikan arabası .

Bunu ne diye tanıttılar ? Yerli otomobil ürettik

Ortada ne görüyoruz ? Amerikan malı 10 yıl öncesinin bir modeli

Üstünde ne mühendislik çalışması yapılmış ? Mühendislik harikası bantlarla kamuflaj çalışması

Bize ne deseler sorun yok ? Sıfırdan araç üretmek zor maliyetli yıllarca zaman isteyen alt yapı isteyen meşakatli bir süreç, biz de teknolojiyi yakalamak adına sıfırdan başlamak prototip üretmek mühendislik çalışması harcamak yerine Amerikadan gittik bir modelin lisanslarını aldık ve bunu üreteceğiz, bundan sonra ki modelleri de bunun üzerinde geliştireceğiz .

Şimdi ben çıksam size bir yazılım yaptım artık kendi yerli işletim sistemimiz var desem, sadece logoları bir kaç görseli değiştirip Windows 8'i göstersem bana saygı mı göstereceksiniz makara mı geçeceksiniz ?

Ortada bir benzerlikten alıntıdan bahsetmiyoruz burada, bildiğin cadillacları gösterip yerli prototipi ürettik diye sunmaları, torpidoya hatta vites konsoluna vites koluna bile dokunmamışlar ya allah aşkına nesine hangi mühendis ne emek harcamış