wonderkid adlı üyeden alıntı

Çok önemli bir konuya değinmişsiniz 'backlink ticareti' gibi çok önemli bir sektör oluşmuş durumda maalesef insanları süslü yazılarla kandırıp daha sonra çöp sitelerden link satan insanlar doluşmuş ortalıklarda, sektöre yeni başlamış kişiler maalesef bu tuzaklara düşmekte (ben dahil) tanıtım yazısı alınacak yeri en iyi kişinin kendisi tespit edip bizzat o sitenin editörüyle görüşülüp yayınlanması gerekir.


Google zaten parayla alınan linklerin peşindeyken elbette bu şekilde güzel sitelere bile yazı eklendiğinde anlamı kalmıyor.

İşin daha çarpıcı kısmı ise bu siteden bu şekilde yazı satan sitelerin esas büyük zararı kendilerinin görüyor olmasıdır.

Bu işi gerçekten kaliteli yapan sitelere bloglara bakarsanız sizden yazı bile istemezler. Yazıyı biz hazırlıyoruz şartı koyarlar. Neden? Zaten sitenizden link çıkışı olacak. İster tanıtım ister başka şekilde, adam işi biliyor ve diyor ki bari yazıyı ben kaliteli yazayım hem özgün olur banada faydası olur diyor.

Sigorta müdürü yazı yazıyor olabilir. Ama bu sizin Google gözündeki değerinizi değiştirmeyecektir. Google ne siteleri yaktı bu nedenle biraz bakın derim.

Saygılar

BigSEO adlı üyeden alıntı

Ben onlarca siteyle,firmayla çalıştım ilk kez böyle bir ifade duydum.

İyi çalışmalar.


Bu daha yeni sayılır ;) Aslında çok yeni de değil ama genele bakınca yeni diyebiliriz. Ayrıca yabancı SEO sitelerini biraz takip edin. Onlar bu konuda daha ilerideler diyebilirim. Bununla ilgili Türkiye'den sıfır ama yurtdışından sayısız üstelik sağlam kaynak verebilirim.

Mesela sizin muhtemelen duymadığınız başka bir bilgi daha vereyim. MOZ'da çalışan bazı arakdaşlar Google'dan ayrılmadır. Bu nedenle MOZ kriterleri etkilidir.

BigSEO adlı üyeden alıntı

Google'un botları insan değil bu kadar detaylı düşünemez.


Bu konudaki tek bir şey daha yazıp uzatmak istemiyorum.

Google bugün yapay zeka konusunda insan davranışları ile robotlar -> yazılımlar arasındaki en büyük semantik arşive sahip. Daha neler neler...

Bu linkteki başlıkları okumalısınız çok şaşırtıcı ve gerçektir. Google arama motoru bu işin uygulama kaynak sahasıdır.

Ben şu anda Google'ın ispat edebileceğim bazı özel logaritma yapılarını biliyorum. Henüz düşünemese bile insan davranışlarını ülke ülke kültür kültür çok iyi biliyor Google. Hangi kelimenin nerede kullanıldığına kadar. Üstelik lokal olarakta bunu iyi kavramışlar.

Mesela Google şunu iyi biliyor. Birisi yazı satın almışsa yazıdaki ilk linke tıklayan genellikle backlinki alan kişi oluyor. IP den görebiliyor bunu. Aynı şekilde içinde link bulunan yazıların yapay olarak indexletilmesi. Ayrıca ilgili yazıdaki anahtar kelimenin sık sık aynı IP den aratılması gibi çok sayıda veriyi kıyaslayabiliyor.

Saygılar