Şöyle bir şey buldum : http://blog.milliyet.com.tr/bunlari-biliyor-muydunuz---10----nostalji/Blog/?BlogNo=136483

Ortalama şimdinin 40 bin lirasına yakın rakamlara geliyor sanırım Tofaşlar :)

Dizeli biliyorum Suzuki değil İsuzu motor olabilir en azından Sakarya çevresinde bir sürü dolanan dizel kartal isuzu motor, sonradan takma da olabilir bunlar emin değilim benzinliğe girerken sesinden gelişinden anlaşılıyordu dizel oluşları :D renoların da var r9 dizelleri çok az da olsa görmüşlüğüm var.

Boş zamanlarımın büyük kısmı sanayide arkadaşın dükkanında geçiyor, bugün bile 3-4 saat sanayideydim ne kadar tuhaf araba var görüp duyuyorum. Benzinli transporterlar sprinterlar var mesela, 100 lük benzinli doçlar var hatta bi tane müzelik arkadaşımda var duruyor :D daha önce göçmen mahallesinde oturdum orada da manyetolu araba görmüştüm önünden kolla çevirip çalıştırıyorsun, bir de benzinle yağı karıştırıp mobilet gibi deposuna döktüğün wartburg var trabant moskvich falan dünya gördüm :D

Düşünüyorum da bunca sene önce bunları üretebiliyorlarsa günümüz teknolojisiyle çok daha iyilerini bizim üretiyor olmamız lazımdı. Devlet araba başına araba parası kadar vergi aldığından bu işe yanaşmıyor sanırım başka açıklaması olamaz. Volkswagenin ürettiği arabadan onlardan fazla parayı bizim devlet vergi yoluyla kazanıyor