Turhost normalde iyi bir hosting şirketiydi 2 yıl öncesine kadar. Daha sonra hizmetten memnun kalanlar Turhost'u sürekli olarak önermeye başladı ve fiyatı kendi seviyesine göre ucuz olduğu için birçok kişinin kullandığı bir şirket oldu.
Tabi bu şu anlama geliyor, eğer fiyat düşerse fiyatı karşılamak için daha fazla kişi alırsın. Özellikle sadece yaz dönemlerinde site açan ve sadece site açmak için açmış olan ve sürekli olarak kendi hatalarında bile destek sistemini gereksiz yere işgal eden ergenler nedeniyle destek talepleri gecikmeye başladı.
Ben ilk sitemi açacağım zaman birçok şirkete bakmıştım. En son Turhost, Netinternet arasında kalıp Turhost seçmiştim. Resellerde Turhost daha ucuzdu çünkü ve o zamanlarda destek taleplerine cevap en fazla yarım saat içinde geliyordu.
Bunu WMAracı'nın, ***'un, EkşiSözlüğün ilk halleri gibi düşünebilirsiniz. WMAracı ilk açıldığı zamanlarda gerek konu kalitesi, gerek sorulan sorulara verilen cevaplar vs çok daha kaliteliydi. Ekşisözlük yazıları tamamen bilgiye dayananan türdeydi. Ama üyelikler açıldı, üye sayısı arttı, özellikle de şu hiçbir işten anlamadığı halde anlıyormuş edasıyla takılan ergenler geldi ve hepsinin içine etti. İşte aynı şeyin Turhost'da da olduğunu düşünüyorum. Fiyatı kendi seviyelerine göre düşük tutmaları onları bozdu. Netinternet biraz daha paralı olduğu için sadece site açmış olmak için site açanların alması da pek mümkün olmuyor.
Hala Turhost ve Netinternet benim için Türkiye'nin en iyi hosting şirketleri.