applemaybe adlı üyeden alıntı

Merhaba, Forumdaki ilk günüm ve sorun ilgimi çekti.. kendi halimce cevaplamaya çalışacağım.

Öncelikle hedefin olması çok güzel durumu %50 başarmışsın. Ancak Blackhat teknikleri olmadan kısa vadede böyle bir para kazanman imkansız. zaten blackhat tekniklerini hiç bir şekilde önermiyorumda!

Öncelikle sorum şu olacak Sermayen var mı ?
çünkü harcamadan kazanmaya çalışmak zaman kaybından başka birşey değildir. özellikle bir web projesi bile olsa harcama yapmalısın. tanıtım, reklam vb...

Eğer sermayen yoksa yazılımcı olduğun için etrafına ihtiyacı olan yazılımları yapıp kendine bir sermaye edinebilirsin.


Kickstarter.com u yazan arkadaşlar böyle bir sitenin türkiyede tutacağından şüpheliyim siteyi yapmak zaten çok kolay önemli olan içeriği oluşturacak insanları bulmak ve onları fonlayacak insanları bir araya getirmek. üzgünüm malesef henüz buna hazır değiliz. Kickstarter.com sadece amerikan vatandaşlarına hizmet etmiyor. dünyanın heryerinden pek çok fikir sahibi prototipini çıkardığı şeylere zaten ordan fon bulabiliyor.

Bir arkadaşda haber sitesinden bahsetmiş.. 6 yıllık site anca 5.000 tl kazanıyormuş. inan çok büyük başarı, binlerce haber sitesinin olduğu ülkede copy-paste haberciliği ile çok afedersiniz ama çok kazanıyor bile !

benim sana nazicane tavsiyem güzel php scriptler yazıp www.codecanyon.net üzerinden satman. eğer güzel bir kaç yazılım tutturursan 15.000 tl değil 100.000 tl bile kazanabilirsin aylık hayal değil o site üzerinden bu paraları kazanan insanlar var.

iyi çalışmalar.


Cevabın için çok teşekkür ederim. Evet azda olsa bir sermayem var codeganyon standartları çok fazla benim o standartları karşılayacak ingilizcem yok fakat dediğiniz gibi ordan birçok tanıdığım kişi de dahil olmaz üzere çok iyiparalar kazanıyor.

Ek Olarak:

akbas adlı üyeden alıntı

Öncesinden birikimin olması gerek.Şimdi kalkıp sana nasıl kazandığımı anlatmak sence mantıklı olurmu ?


Çok olmasada belirli bir birikimim var ;)