Bölgeyi çok iyi biliyorum 15 yıl Uydukentte oturdum, yine yakınım ailem orada. Binlerce köpek orada ölüme terkedilmiş durumda. Baraja gittiğimizde bir şeyler ayarlayıp götürüyoruz kendimizce kasaptan artık et kemik, fırından ekmek yemek falan ama facebook sayfasında yazdıklarına bakılırsa bizim yaptığımız da yanlışmış. Biz ağaçların arasında ki klübelerin giriş kısmına, yol kenarına ve araziye döküyorduk götürdüklerimizi. Hem ne bulursak yemek diye götürmek hem de ulu orta nereye bulursak bu yemekleri dökmek doğru değilmiş öğrenmiş oldum.

İnsanlığın, belediyelerin gerçek yüzü işte orası. Gönüllüler olduğu halde bunca emek sarfeden onlarca kişi olduğu halde orada köpekler açlıktan ölüyor. Gidip o halde onları görmeyen buradan okumakla fotoğraflara bakmakla da anlayamaz. Bir yer düşünün ki kilometrelerce gidiyorsunuz yol sağlı sollu hatta asfaltın üstü arazi her taraf köpeklerle dolu. Ne yemek bulacakları bir alan var ne ilgilenen var.

Orada gerçekten desteğe ihtiyaç var, bir kaç kişinin bir kaç küçük gönüllü grubunun çabasıyla düzeltilecek şeyler değil bunlar. Abartısız binlerce köpek var orada. Maddi manevi nasıl destek olabilirsek olalım, arkadaşla irtibata geçip hiç bir şey yapamıyorsak bile bi tebrik edelim teşekkür edelim. Blogger arkadaşlar sayfalarında durumu paylaşarak da destek olabilirler, banner çalışması ile de gruba insanları yönlendirebiliriz.

Burada paylaşan arkadaşa da ayrıca teşekkürler.