Kendimce bilgi veriyorum daha doğrusu benim yaptıklarımı yazıyorum. Yanlış olabilir siz düzeltirsiniz.
Biliyorsunuz ki kar yağınca neler oluyor görüyorsunuz. Ben en azından kendi bildiklerimi yazacağım bilmeyenler için.
Hem şu koca İstanbul’da sürücüler nerede devlet diyor fakat bilmiyorlar ki hata kendilerinde. Büyük bir şehirde kar lastiksiz ve zincirsiz çıkılmaz bunu bilmiyorlar fakat devlete suç atmayı biliyorlar. Tamam devlet her şeyde suçlu fakat bazı yerlerde de yani kendinizde hata arayın derim ve yazıma başlarım.
Şimdi gelelim kar’da nasıl yürürsünüz ne ayakkabı kullanırsınız?
Kar benim için muhteşem bir şey yerlerin beyaz olduğu gibi gök yüzünün de maviliğini kaybedip beyaza bürünmesi muhteşem olay benim için. Nasıl mevsim istediğinizin farkında bile değilsiniz. Kimisi sürekli yaz olsa diyor kimisi de kış daha güzel diyor. Benim için en güzel mevsim zamanında yaşadığımız mevsimdir.
Her neyse geçelim konumuza kar da yürümek.
Kar da yürümek herkes için çok zordur adeta sırat köprüsünden geçmeye çalışmak gibi. Acaba kayar mıyım? korkusuyla yürümek kimse istemez. Ben kar da genellikle sulu bölümlerde yürürüm çünkü orada kolay kolay buz olmaz ama gidip de karların içinde yürürseniz habercilerin demesi gibi gizli buzlanma olabilir. Bu duruma dikkat etmek lazım aksi taktirde kayıp bir yerlerinize zarar vermeyin. Unutmayın siz vücudunuzda nereniz ağrıyorsa o bölgenizden çekmiyorsunuz ağrıyan yeriniz sizden çekiyor.
Nasıl ayakkabı kullanılmalı?
Resimde görüldüğü gibi kaymak istemiyorsanız altı demirli kar botu lazım size. Bunu karların içinden yürümek isteyenler için tavsiye ediyorum neden derseniz eğer bunu sulu zeminde yani asfaltın görüldüğü yerde kullanırsanız demir bir süre sonra etkisini kaybeder bozulur. Ayrıca asfalta zarar verirsiniz ee devlet kolay yapmıyor bu asfaltları o zarar verdiğiniz yer 20 sene sonra belki düzeltilecek . Neyse devlete de biraz dokundurma yaptıktan sonra devam edelim. Ben sulu yerlerde yürüyeceğim daha zevkli diyorsanız sade ayağınızı sıcak tutan su geçirmeyen bir bot yeterlidir. Fakat fazla sıcak tutmasın ayağınızı hangi ayakkabı alırsanız alın buna dikkat edin çünkü fazla terleme hemen kötü kokulara neden olur hemde ayağınızda mantar gibi hastalıkların başlamasına neden olur. Bu konuya da çok dikkat etmeniz gereklidir.
Gerçek Konu: Kar'da yapılması gerekenler :)