Merhaba değerli Wmaraci okuyucları; Bu gün Ücretsiz ve bedavalar üzerine bir söyleşi yapacağız. Kim bedava'ya birşeyler istemezki? sen bile istiyorsun öyle değilmi? Peki ya Bu bedavalar ne kadar bedava, yada ne kadar güvenli hiç düşündünümüz mü? Misal Bilgisayar alanından örneklerle başlayalım;

Çoğu kişi ücretsiz anti-virüs programı kullanıyor, bu bir gerçek. Peki neden? 30 lira Lisan ücreti vermek istemiyor! Peki soruyorum ne kadar güvenli?. Şimdi diyeceksinizki ama virüs buluyor! :) Şöyle açıklayayım bu durumu, önünüzde büyük bir kaya olduğunu görüyorsunuz gidipte göz göre göre kaya'ya vurmazsınız her halde?. Lisansız Anti-Virüs programıda böyle, Dünya çapından tanınan, Ctrl+Alt+Delete yaptığınızda, anti-virüs programına bile ihtayacınız olmadan, bu görebilirsiniz, Peki, yaya diğerleri?.

Lisanlı Anti-Virüs programı ile Lisansız (Ücretsiz) Anti-virüs programları arasında Dağlar kadar fark var demiyeceğim çünkü bu çok küçük kalıyor.

Peki bir başka Örnek: Facbook, ücretsiz kullanıyorsunuz, fakat bilgilerinizi önemsemiyorsuz. Aslında adamların okadar kötü bir niyetide yok.Size göre reklam gösteriyor.Bilgilerinizi mümkün olduğunca, paylaşmaya çalışınız.Bilgileriniz değerli.

Bir başka örnek daha; Ücretsiz nedilerek verilen, Domain ve hostingler hakkında, adamlar haklı bir yıl ücretsiz, peki siz bunu alırken, şirket sözleşmesini hiç okumuyormusunuz?.Kısa bir örnekle devam edeyim, Firmanın sözleşmesinde yazan şu, "Domain İlk yıl ücretsizdir ve daha sonraki yıllarda, firmanın belirlendiği ücret üzerinden tekrar sözleşme yapılır." Bu sözleşmede yazar fakat siz okuma gereği bile duymadan hemen şunları söylersiniz. "Olsun ne olacak bir yıl ücretsiz kullanır ikinci yıla birbaşka host firmasina taşır domaini :) Saflar ya".. Evet ortada bir saf var ama bunun kendi olduğunun bir yıl sonra öğrenmesi, çok daha acı olur çünkü firmanın devam eden sözleşmesinde yazan şey şudur. " Ücretsiz olarak kayıt edilen domainler, Hiç bir suret ile taşınamaz ve xxx şirketinde kayıt edilen domain, sadece bu şirket üzerinde kalır ve domain bilgileri saklı tututlur."

Alın burdan yakın:) , Her sene firma size fiyatı dayatır.. Aldınız beleşi, üzerinde birde firma ilk sene sitenize reklamlarınız koyar buda ayrı bir cabası..

Uzun sözün kısası, hala Bedava diye diyorsan tıkla!. :) Siz siz olun ve Doğrudan şaşmayın.

Ekleme: Bir şeyi söylemeyi unuttum,Bedava mezar bulursanız hiç kaçırmayın, neden diye sorarsanız bunda hiç birşey yok:)

Bİr soru : Sizce bedava Varmı?
Kaynak: Kendi sitem. *yorumlarınızı sitemden esirgemeyin..