HknCOLAK adlı üyeden alıntı

"Hiçbir şey insan hayatından önemli değildir." deyip savunduğumuza göre, en iyi il memleketim Giresun'dur. Ülkenin en uzun yaşayan erkek ve bayan yaş ortalaması Giresun'dadır. (Kaynak; TÜİK)


Giresun yeme içmeden kaynaklı uzun ömür de olabilir. Nerde ot mot yeşillik yemekleri hep bi tuhaf acayiptir. Şu ülkede en acayip yemek kültürü Giresundur diyebilirim. Büyük ihtimal doğal güzelliğinin yanında yemekleri de eklenince ömür bölgeye göre daha uzun oluyordur.

Samsun-Rize arası en çirkin karadeniz ili bence Giresun, sahil yolu güzelim şehrin içine sıçmış afedersin. Eskiden yalı gibi denize sıfır olan evler denize 500mt uzakta kalmış.

Türkiyede en beğendiğim yerler :

Muğla her ilçesi cennetten bir parça. İnsanı cana yakın. Tek kötü yanı kışın hiç hayat yok.

Eskişehir, avrupa kentleri gibi bambaşka bir yer, ayrı bir havası var. Hiç Türkiye gibi değil :) sokakta ki insan yapısı değişmeden 24 saat hayat olan tek Türkiye şehri. Bir de denizi olsa yaşanacak şehirler listesinde zirveye oynardı. Hocanın yaptırdığı plaj yetmiyor maalesef :)

Edirne, insanlarının mizacı soğuk kışı soğuk ama nedense çok sevdiğim bir şehir. Saros körfezi muhteşem güzelliklere sahip. İstanbula bir kaç saat uzaklıkta ve devletin baskısını hiç bir dönem hissetmeyeceğiniz bağımsız özgür bir ülke gibi.

İstanbul ise tartışmasız ülkenin en güzel şehri fakat artık nefes almak bile mümkün değil, 20km lik yolu saatlerce gidemiyoruz, bakkalda bile sıra beklemek zorunda kalıyoruz, her cins insan var, her türlü gerilim atraksiyon mevcut, suç oranı yüksek, güvenli bir şehir değil.