Wordpress tercih sebebini bir çok arkadaşım birer webmaster/coder olarak cevaplamış. Dünyada kullanılan en yaygın CMS (Content Management System - İçerik Yönetim Sistemi) olması.

Ben olaya tamamen ticari yönüyle bakmak istiyorum.

1. Maliyeti düşük: Herhangi bir firmaya veya bireysel olarak birine fiyat vermeye kalktığınızda sıfırdan kodlanacak olan bir sistem ile Wordpress veya herhangi bir CMS tabanlı kuracağınız bir web sitesinin maliyeti yarı yarıya veya daha fazla fark edebiliyor.

2. Yönetimi basit ve anlaşılır: Bir Wordpress sitesinin yönetimi tamamen size aittir. Ama sıfırdan yazdıracağınız bir sistemin yönetimi sadece yazan kişinin/kurumun bilgisine aittir. O size bir documantasion hazırlamadığı sürece siz her şeyi ile yönetemezsiniz.

3. Dilediğin zaman arayüz değişimine gidebilirsin: Wordpress geçenlerde İstanbul'da yapılan bir bilişim toplantısında açıklanan rakamlara göre dünya üzerindeki tüm sitelerin %24'ü civarında bir kitleye hitap ediyor. Pazar payı çok yüksek ve dilediğiniz zaman kendinize yeni bir tema satın alarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Sıfırdan yazdırılacak bir sistemde arayüz değişimine gitmek için yeni alacağınız bir Wordpress temasının iki veya daha fazla katında ücret ödemek zorunda kalırsınız.

4. Zamandan tasarruf sağlar: Yeni yazılacak olan bir web sitesi tüm düzenlemeleri ve tam anlamıyla oturabilmesi için en az 1 aylık bir süre gerektirir. Ama bir wordpress tabanlı bir web sitesi maksimum 1 hafta içinde teslim edilir. Hem yayın hayatına sokabilmek için web sitesi sahibine hem de yeni bir web siteye başlayabilmek için bu işin ticaretini yapan birine daha hızlı başlamasında yardımcı olur.

Bla bla bla bla...

Bunlar saymakla bitmez ancak bir kötü yanı var ki o da pazarda herkesin çok olması ile birlikte fiyatların taban yapmasına sebep oluyor. Sadece geçen hafta üç tane E-ticaret için gelen müşteri fiyatları yüksek buldu ve eminim başka bir yerde "150 LİRAYA E-TİCARET SİTENİ ŞİMDİ AÇ" reklamını görerek verdiğimiz tekliflere olumlu veya olumsuz herhangi bir tepki vermedi. Yani anlayacağınız şimdi herkes "Web Master" Şimdi herkes "Coder" bi ben cahil kaldım bu işlerde.

Sanırım yine çok konuştum.. Selametle kalın :)