Öyle fakat her geçen gün değerini kaybeden bir seo etkisi diye düşünüyorum, zira bir siteyi hosting satıcısı olan firmanın aynı sunucuda barındırdığı diğer siteler yüzünden bu site iş yapmaz diyerek arkaya atması gelişmemiş algoritmalarda yapabilecekleri bir şey. Ha tabi bu konuda kimse net bir şey diyemez ama google'ın algoritması her geçen gün daha mantıklı çalıştığı ve bir insan gibi düşünmesi sağlanmaya çalışıldığı düşünülürse siz hiç girdiğiniz bir sitenin IP'sinde barınan siteleri bakıpta oo bu sunucuda adult site var bu siteyi boşver aynı firmada adult olmayan bi site bakayım diyor musunuz?
Anladım demek istediğiniz belki ilerde olabilir. Ama şimdi ki algoritmada bu gerçekten etkili ama sizin de belirttiniz gibi öyle büyük bir fark yaratmayabilir ama bana göre seo da ufak bir artısı olan bir şey bile olsa kullanılmalıdır.
Aynı sınavlardaki gibi 1 puan ile binlerce insanı geçiyorsun ben bundan bahsediyorum.
Ama gelecekteki seo hakkında konuşursak evet dediğiniz gibi ilerleyen süreçlerde yapay zeka öyle bir hal alıcak ki bu tarz etmenler ortadan kalkabilir.
Düzenleme:
Maddi açıdan haklısınız ben seo açısından bahsettim sadece..