lostyazilim
tr.link

host degiştirmek siteye zarar verir mi?

8 Mesajlar 1.111 Okunma
lstbozum
tr.link

zeytin8899 zeytin8899 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek öğretmen
  • Konum Rize
  • Ad Soyad Y** Ö**
  • Mesajlar 1015
  • Beğeniler 60 / 212
  • Ticaret 16, (%100)
Host degiştirmek arkadaşlar sitenin hiti vs zarar verir mi?Şu an kullandıgım hosttan artık gına geldi durmadan tıkanmalar , yavaşlamalar falan canımı sıktı hani yeni parasını ödememe ragmen hostumu netinternete taşımayı düşünüyorum.

https://discord.gg/S6mByw8
wmaraci
reklam

narinhosting narinhosting narinhosting.com Kullanıcı
  • Üyelik 23.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek İnternet Danışmanı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad Ş** N**
  • Mesajlar 1390
  • Beğeniler 217 / 455
  • Ticaret 15, (%93)
Doğru taşıma işlemi yapılırsa sitenize herhangi bir zararı olmaz.Şöyle anlatayım...Şuan bulunduğunuz hosting aktifken yeni alacağınız hosting hesabına taşıma işlemini tamamlarsanız hiçbir kesinti problemi olmazsa ve nsler yönlendirildikten sonra yeni hostingde aktif olursa site problem olmaz.Ancak 6-7 saat kadar süren kesintiler sonucunda bazı olumsuz durumlar yaşayabilirsiniz.Burada önemli olan yeni hosting içerisinde db ve ftp atıp gerekli ayarları yaptıktan sonra nsleri yönlendirmeniz ve herşeye normal bir şekilde devam etmenizdir.

• Üyelik 01.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek öğretmen
  • Konum Rize
  • Ad Soyad Y** Ö**
  • Mesajlar 1015
  • Beğeniler 60 / 212
  • Ticaret 16, (%100)

narinhosting adlı üyeden alıntı

Doğru taşıma işlemi yapılırsa sitenize herhangi bir zararı olmaz.Şöyle anlatayım...Şuan bulunduğunuz hosting aktifken yeni alacağınız hosting hesabına taşıma işlemini tamamlarsanız hiçbir kesinti problemi olmazsa ve nsler yönlendirildikten sonra yeni hostingde aktif olursa site problem olmaz.Ancak 6-7 saat kadar süren kesintiler sonucunda bazı olumsuz durumlar yaşayabilirsiniz.Burada önemli olan yeni hosting içerisinde db ve ftp atıp gerekli ayarları yaptıktan sonra nsleri yönlendirmeniz ve herşeye normal bir şekilde devam etmenizdir.

peki hosting firması taşırken şuan aktif olan temamıda taşıyor mu?yoksa yeni hosta geçtigimde temayı yeniden kurup ayarlarını yapmam gerekiyor mu?

narinhosting narinhosting narinhosting.com Kullanıcı
  • Üyelik 23.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek İnternet Danışmanı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad Ş** N**
  • Mesajlar 1390
  • Beğeniler 217 / 455
  • Ticaret 15, (%93)
Cpanel - Cpanel karşılıklı taşımalarda zaten birebir olarak siteniz taşınır yani yeniden kurulum vs gerek yoktur.

wmaraci
wmaraci

cliaweb cliaweb Web Hosting Sağlayıcı Kullanıcı
  • Üyelik 05.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Hosting Sağlayıcısı
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad R** Y**
  • Mesajlar 1021
  • Beğeniler 356 / 356
  • Ticaret 8, (%100)
Merhabalar,

cpanel to cpanel mantığı ile full backup ınız o an için alınarak hiç bir veri kaybı olmadan full haliyle taşınabilmektedir siteler. Bu işlem için yeni hosting sağlayıcınıza eski hosting bilgilerini iletmeniz yeterlidir.

Saygılarımızla ...

Linux Hosting | Linux Reseller | VPS | VDS https://www.cliaweb.com - İletişim : +90 (850) 885 10 39

MehmetTURK MehmetTURK Kronik Depresif Telefon Onaysız
  • Üyelik 05.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 924
  • Beğeniler 219 / 226
  • Ticaret 24, (%100)

zeytin8899 adlı üyeden alıntı

peki hosting firması taşırken şuan aktif olan temamıda taşıyor mu?yoksa yeni hosta geçtigimde temayı yeniden kurup ayarlarını yapmam gerekiyor mu?

Siteniz uzman kişiler tarafından taşınırsa sıfır kayıpla geçersiniz. Misal dün ben hosting değiştirdim.Sitemi bakım moduna aldım.Ftp ve sql yedeklerini alıp yeni hosta yükledim.Son kontrolleri yapıp domainimin ns adreslerini yeni hosta yönlendirdim.Bugün tam anlamıyla taşınmış oldu.Eski hosttaki verileri de sildim.Mantık aynı hepsinde.

XillHosting XillHosting Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 07.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Web hosting
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** K**
  • Mesajlar 2
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 3, (%100)
Dikkat etmeniz gereken konu şudur öncelikle;

Belki de su anki host sağlayıcısı serverinde seo destekli eklentiler bulunur. Yani bu sebepden dolayı googlede geriye düşüp, hit kaybı belki yaşarsınız. Ancak diğer türlü ise diğer arkadaşların da belirttiği gibi sadece 5-6 saatlik ns yonlenurken bi sorun olabilir, onun haricinde yeni saglayiciniz taşıma durumundadır.

• Üyelik 01.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek öğretmen
  • Konum Rize
  • Ad Soyad Y** Ö**
  • Mesajlar 1015
  • Beğeniler 60 / 212
  • Ticaret 16, (%100)

XillHosting adlı üyeden alıntı

Dikkat etmeniz gereken konu şudur öncelikle;

Belki de su anki host sağlayıcısı serverinde seo destekli eklentiler bulunur. Yani bu sebepden dolayı googlede geriye düşüp, hit kaybı belki yaşarsınız. Ancak diğer türlü ise diğer arkadaşların da belirttiği gibi sadece 5-6 saatlik ns yonlenurken bi sorun olabilir, onun haricinde yeni saglayiciniz taşıma durumundadır.

Sonuçta taşıyacagım firma bu alanda iyi bir yere sahip olanlar binlerce kişinin kullandıgı bir firma. Bu konuda netinternet hostingde sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al