Merhabalar arkadaşlar sizlere bu makalemde yeni ve gelişmekte olan aktif işletim sistemi Ubuntu'yu tanıtacağım.Ubuntu Linux tabanlı açık kaynak bir işletim sistemidir.Linux işletim sistemlerinin en büyük özelliği olan hızı Ubuntuda da görülmektedir.Ubuntu 10.Versiyonu ve 11.Versiyonu kullanıcısı olarak sizlere Ubuntu'nun gerçekten geliştiğini söyleyebilirim.Onbirinci versiyonunda yeni sidebar özelliği gelmiştir.Ubuntu Masaüstü sistemi eklenmiştir.
Ayrıca da ubuntunun en büyük özelliğinden biri olan USC(Ubuntu Software Center) da hergün gelişmekte ve hergün yeni bir uygulama eklenmektedir.Ayrıcada Ubuntu'nun kendiliğinden Snippet sistemli text editörü mevcuttur.Ubuntu'yu hız ve performans isteyen programlamacı arkadaşlara tavsiye ederim :) Özellikle de Python programlama dilini kullananlara :)
Hemen şimdi eğer Ubuntu'yu yüklemek isterseniz Ubuntu'nun Resmi websitesine girin.Eğer Windows işletim sistemine ek olarak yada Windowstan hariç ama windows üzerinden kurmak isterseniz -ki en hızlı yol bu- Wubi yi kullanmanızı tavsiye ederim.Ayrıcada Ubuntunun CD lerinin satıldığı yerleri Resmi websitesinde görebilirsiniz.
Yazar: Orkun Çakılkaya
Kategori: İşletim Sistemleri
Web Adresim: http://www.xtraphp.com