Şu anlık ihtiyacı karşiladik. Ben kendisinin ortağiyim bu tarz işlerle ben ilgileniyorum. Kendisinin tam net bilgisi bulunmadığından dolayı w"rez olabilir demiş. Olay bu değil. Biz bir indirme sitesiyiz. Diğer sitelerin aksine oyun, program vb. gibi yasa disi olan herhangi bir içeriğimiz bulunmuyor. Biz yasal olarak ücretsiz paylaşılan içeriği topluyor, derliyor ve yayımlıyoruz. Bu dosyaların uzantısı boyutunun düşmesi açısından .rar ve .zip uzantıları olarak upload edilir. Aradığımız cloud vps, vps, vds bu işlem için kullanılır. Bu dosyalar sunucuya sadece biz yükleme yapıyoruz. Bu yükleme işlemi sonucundan a noktasından (site hostingi) B noktasına (sunucu) yüklenen dosyalar halka açık olarak paylaşılıyor.
Şu an uygun fiyatlı bir siteden alıyoruz. Gelirimiz olmadığı için sadece masrafları ancak karşılıyor ve 2. sunucuyu geçin grafik işlerini verecek miktar bile fazla geliyor.
Bu nedenle sitemiz belirli bir düzeye gelene kadar tek sunucuyla upload işini devam ettireceğiz.
Aslına bakarsanız aradığımız vps fiyatına dedicated sunucuydu. Özellikleri basit olmak üzere (2 veya 4 GB RAM...) almak istediğimiz bu dedicated sayesinde ayrı hatta bağlı olacak ve diğer müşterilerin hizmetlerinde yavaşlama olmayacaktı. Şu an dosya boyutları çok büyük olmadığı için bir sorun yaşamıyoruz.
Hepinize iyi akşamlar.