lostyazilim
tr.link

Blogunuza yazan ziyaretcilere okuldan, evden, ofisten, Seyehattan kullanıcılarınıza ulaşabilirsiniz.

3 Mesajlar 621 Okunma
acebozum
tr.link

kepslook kepslook Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 17.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenciyim
  • Konum Adana
  • Ad Soyad E** O**
  • Mesajlar 40
  • Beğeniler 8 / 6
  • Ticaret 0, (%0)

Aslında konuyu nereye açıcağımı bilemedim. Blog olur web sitesi olur hiç fark etmez. Başlıktada tam belirtebildiğimi sanmıyorum bu yüzden hemen bir açıklama yapayım.

Blog okurlarının sorunlarından bir tanesi yönetici, yazar (artık ne diyorsanız) la iletişim kurmak veya sorunlarını dile getirmek iş birliği yapmak bir hayli zordur. Birde hitap ettiği kullanıcı kitlesi 18 yaşından küçükse bu sorun dahada büyük olabilir. Çünkü bu kişiler maillerini kontrol etmez ve yorum attıkları sırada geri dönüş yaptığınızda bunu görmezler. (Büyükler içinde geçerli olabilir.) Bu soruna bir çözüm gibi düşünebilirsiniz.

Not: Eklenti tanıtımı falan değildir. Sadece Wordpress'e uyarlamak çok daha kolaydır.

Üye olmak için tıklayınız.
Üye olduk herşeyi sorunsuz bir şekilde hallettik Soldaki menüden Pencere öğesine geliyoruz.
Getting Started (Kodun bulunduğu yer)

Appearance Kısmını kendinize göre düzenleyin tasarım rengini, sağ veya sol tarafta bulunacağını. Yazılarını bilgileri mesajları zaten çok ayrıntılı bir şekilde anlatıyor. Dahada iyisi olamaz.

Forms (Sosyal Medya)
Okurlar dilerlerse üye olup yazabilirler dilerlersede sosyal medya kullanarak giriş yaparlar. Yada ziyaretci olarak size ulaşırlar. Bunu belirliyorsunuz.

Settings (Dil ayarları)
Dil ayarları mesaj geldiğinde çıkan sesler, Görünürlük

wp-admin kısmına geliyoruz Eklentiler kısmından > Yeni ekle > Eklenti ara kısmına Zopim yazıyoruz. Eklentiyi kuruyoruz. Aktifleştirdikten sonra sol menüde zaten çıkacaktır. Zopimdeki kullanıcı adı ve şifrenizi giriyorsunuz.
Sonra kod kısmı açılacaktır. Bu arada Getting Started dediğim yere gelip kodu kopyalayıp bu kısıma yapıştırıp kayıt ediyoruz. Kullanıcıların her erişebildiği yerde (Sağ veya sol köşede) bulunacaktır. YER KAPLAMAZ!

Resimli Anlatım

Zopim'e üye oluyoruz. Üye Olmak için Tıklayınız.

Kırmızı renkde belirttim Pencere öğesi kısmına geliyoruz.

Appearance kısmına geliyoruz ve benimki gibi (yazıları ve resimleri kendinize göre düzenliyorsunuz.)
1. Chat Window Theme color temanın rengini belirler. Top title'da üst kısımdaki yeri.
2. Sohbet kısmını aşşağı indirdiğinizde oluşan görüntü. (Aynı olması önerilir)

3. Kısımıda Sohbet ettiğiniz kişinin profil kısmı
4. Kısmı boşverin
5. kısımda Çevrim dışı olduğunuzda yazılacak yazı.

Kırmızı yerde belirttiğim gibi forms kısmına gelip social login ayarını yapıyoruz.

Settings kısmında dil ayarı yapıyoruz. Otomatik yapılmıştır zaten ellemeye gerek yok.

Admin paneline gelip eklenti ekle diyoruz. ve Zopim isimli eklentiyi arayıp kuruyoruz.

Sol köşeye eklenen Zopim Chat kısmında giriş yapıyoruz.

Launch Dashboard diyoruz.

Bu kodu kopyalayıp eklentinin bulunduğu yere yapıştırıyoruz.

Bu arada mesaj geldiği zaman pc'ye ses geliyor. Çok belirgin bir ses

E Şimdi diceksiniz tarayıcıyı kapatınca gidiyor. Ofisimden, Şirketimden, Okulumdan, seyehattayken ben bunu kontrol etmek istiyorum.

tablet, telefonlar'a uygulamasını kurup kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaparak mesajlaşabilirsiniz.

ios için: https://itunes.apple.com/us/app/zopim-live-chat-for-iphone/id549057844?mt=8

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zopim.android&hl=tr

Uygulamaya giriş yapıyoruz.

Direkt chat'a başlıyabilirsiniz.

Zopim eklentisini indirmek için

Web sitemde kuruludur. Demo için tıklayınız

wmaraci
reklam

mert47 mert47 Seversin... Kullanıcı
  • Üyelik 25.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Akademik
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 460
  • Beğeniler 559 / 158
  • Ticaret 2, (%100)
Tawk.to kullanıyorum gayet memnunum. Zopim'de kullanmıştım.

fmoyuncusu.com

kepslook kepslook Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 17.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenciyim
  • Konum Adana
  • Ad Soyad E** O**
  • Mesajlar 40
  • Beğeniler 8 / 6
  • Ticaret 0, (%0)

mert47 adlı üyeden alıntı

Tawk.to kullanıyorum gayet memnunum. Zopim'de kullanmıştım.

Yakın bir zamanda incelerim.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al