SİTEM'DEn YAZIYA VE DAHA FAZLASINA ULAŞABİLİRSİNİZ
Site Açacak Olanlara Taktikler
Hangi Tür Site Açmalıyım ?
Arkadaşlar öncelikle belirtilmesi gereken nokta çok açık, site açıyorsanız aklınızda belli bir plan olmalı yani henüz hangi tür site açacağınızı belirlemediyseniz site açmak için de vakit erken demektir. Öncelikle bunu belirleyin, sonrasında doğru ya da değil şeklinde bir karar alır farklı fikirler edinirsiniz. Fakat illa bu soruyu soracaksınız taktik vermek için böyle bir yazı yazmakta da mahsur görmüyorum.
Rekabet Önemli
Henüz başlamadığım bir projem var, şu sıralar başlama aşamasındayım ona. İlk defa düzgün bir planlama ile işe başlayacağım için önlemlerimi aldığımdan dolayı gönlüm rahat olabildiğince zaten önemli olan nokta da gönül rahatlığı cidden. Neyse şimdi çok planlama yapınca ne tür olduğu falanda belirlendi, bir çok araştırma falan yaptığım için sizlere bunları aktarmam illa ki işinize yarayacaktır diye düşünüyorum anlayacağınız fazla uzatmadan konuya gireyim.
Rekabet önemli, konunuzu belirlerken buna çok dikkat etmeye çalışın, yani zaten çok büyük firmaların çok fazla sayıda olduğu konularda düşük bütçeyle rekabet etmek imkansız gibi, daha az rakibinizin, daha az güçlü oldukları yerlerde rekabete girmeyi deneyin.
Kullanıcılar yapsın sizin işinizi, siz yapmayın. Kullanıcıların içerik girebileceği, sizi kullanıcıların yükselteceği noktaları düşünün, mantığı şöyle daha kolay kurabileceğinizi düşünüyorum. En fazla özgün içerik girsen kaç adet girebilirsin sitene özgün içerik ortalama 300 kelime civarı olduğunu düşünürsek hayatınız siteniz olsa 10 tane girebilirsiniz ama bu işi kullanıcılarınız yaptığını düşünün sizin yerinize 20 kullanıcınız olsa günlük sadece bir içerik hazırlayan yapar 20 içerik ki muhtemelen yükseldikçe kullanıcı sayınız artacak ve girilen içerikte fazlalaşacak. Sizin işinizi kullanıcılarınız yapmaya başladığında tek yapmanız gereken olay reklamınızı düzgün yapıp daha fazla kullanıcıya ulaşmak, düşük bütçe için konuştuğumu unutmayın lütfen.
Küçük düşünme. Kullanıcıların içerik girmesinden bahsediyorsak bu sadece forum değildir, biraz daha geniş düşün. Çünkü bende farkındayım az çok artık forumların tutmadığını, yeni forum açmak o yüzden çokta mantıklı değil eğer bana da soracak olsan bende söyleyebilirim bunu çok net bir biçimde. Daha farklı fikirler bul, sosyal medyayı iyi kullanabileceğin şeyler düşün, mesela viki tarzı platformlar, insanların bilgilerini paylaşabildikleri noktalar düşün. Daha farklı şeylerde olabilir tabi, var emin olun böyle şeyler biraz kafa yorun yeterli, bir haftanızı araştırmaya bırakın.
Eğer faydam dokunduysa bir yorumunuzu alırım, sitede biraz daha gezerek daha farklı bilgilerde edinebilirsiniz.