Merhaba arkadaşlar, konu başlığında da belirttiğim gibi TEOG'dan çok korkuyorum. İnanın bana öğrenim hayatım boyunca derslerime hep özenle çalıştım, çabaladım. Bazen oyuna daldım, bazen haftalardır 1 kere bile defter, kitap yüzü görmedim. Bazen, oyun, bilgisayar nedir bilmedim, tenefüslerde çalıştım, "Öğretmenim, ilk ders çalışalım 2. ders sınav olalım" dedim, işte geldi.

Bu benzetmeme çok şaşıracaksınız; TEOG'u bir canavar olarak görüyorum, bundan önceki sınavlar ise baş canavar yani TEOG'un yarattığı yavruları. İyi kötü yavruları atlattık ama asıl canavarda bakalım ne yapacağız.

İnanın çok korkuyorum, bunun geri dönüşü yok. Sanırım 25 Kasım'a çok az kaldı ve benim psikolojik desteğe ihtiyacım var. Soracak olursanız dönem notlarım 80'den aşağı hiç olmadı. Hatta 80 olduğunu bile hatırlamıyorum diyebilirim, hep 83-85 arası :)

İnsanların, biz öğrencilere baktıklarında içlerinde şöyle bir yorumlama olabilir; "Bu çocuk oyun oynuyor, demek ki derslerini önemsemiyor, çalışmıyor." Altını çizerek söylüyorum Çok yanlış (tamam kötüydü, vurmayın)

Neyse arkadaşlar. Önceden hiç en ön sırada oturmamıştım (en arka sırada oturup şımarmadım, ortalar falan işte) bu sene derslerime iyi çalışıyorum. Öğretmenlerimizde sağolsunlar destek oluyorlar. Ben sene başında öğretmenlerime sorduğumda bana "KORKMA, normal sınav gibi düşün, sadece benim yapacağım sınavı devlet yapıyor" yanıtlarını almıştım. Ne kadar KORKMA desede, korktum.

Ben ilçemde bulunan en kötü lise ÇPL'ye veya Ticaret'e gitmek istemiyorum. 500 puan üzerinden 500 gibi bir hedefim var, tamam, belki olmayabilir ama hedefim bu.

400'ün üstünde 450-480'de olabilir mesela. Ben 4. sınıfta girdiğim bir deneme sınavında 496 almıştım. Ama tabi o 4. sınıftı.

Açıkçası zaman hızlı geçiyor, bir bakmışım 8. sınıftayım. Umarım iyi bir liseye giderim. Bilecik'in Osmaneli ilçesinde oturuyorum. 14,000 nüfusa sahip. Hiç olay yok buralarda, çalışmaya uygun, güzel bir yer. Eğitim olarak çok gelişmiş olmasada, burada Ortaokulu bitirip liseyi Bilecik'in en iyi liselerinden birinde veya İzmit, Bursa, Sakarya (Adapazarı), Bilecik, Eskişehir vb. bölgelerde yapabilirim.

Ben TEOG'da başarılı olmak için ne yapmalıyım. Size bu uzun yazıda içimi döktüm, kendimi tanıttım, bölgemi tanıttım.

İNANIN, çok korkuyorum. Geleceğim aydınlık olsun istiyorum. 5,6,7'de hep TEOG'a daha var dedik, işte geldi. TEOG kapıda. Geleceğim söz konusu olduğu için endişeliyim. Psikolojik destek verir misiniz? Yorumlarınızın hepsini okuyacağım ve cevap vereceğim.

TEOG'da başarılı olmak için ne yapmalıyım?

- ÇALIŞIYORUM,
- DERSİ DİNLİYORUM,
- PSİKOLOJİK DESTEK ALIYORUM (SİZDEN)

HEPİNİZE ATACAĞINIZ YORUMLAR ADINA TEŞEKKÜR EDERİM!