Merhaba.

10 yıllık bir site deyince insan belki uuuuuuu diyebilir ama bir sitenin bu kadar çok el değiştirmesi bir sorun olduğunu gösteriyor bence. Ve elbette hit bana az geldi. Kendi sitemle bir kıyas yapınca ve yıla vurunca çok çok az geldi diyebilirim. Tabii sitenin uzun soluklu olmasından çok içerik, tasarım, reklam çalışmaları vs. önemli hit için. Ama gene de az geldi.

Eğer 80 kişilik bir ekip varsa hele çoooooook az diyebilirim. Benim 80 kişilik ekibim olsa......... :) Neyse.

Adsense çok düşük gelmedi bana. Haber sitelerinin TO ları ve TBM leri çok yüksek değil. sanırım TO max %1'dir ve TBM de 0.12-0.13 bandında. Bunlara göre adsense normal gibi görünüyor. Tasarım değişebilir, reklam yerleri denenebilir farklı farklı. Bunları zamanla kendiniz yapmalısınız. Bana kalırsa da profesyonel reklam yerleşimi diyenlerden uzak durun.

Gene bildiğim kadarıyla News için 60 gün beklemeniz her halükarda gerekiyor. www olmadan tekrar başvurma olayından emin değilim ama sanmıyorum bir farkı olacağını. Ayrıca Google News son günlerde daha sıkı alıyor işi. Eskiden çok daha kolayken şimdi biraz daha zor.

Son sorunuzu cevabı için ise kitap yazılır. Çok fazla yapılacak şey var farklı farklı konularda. Ama kesinlikle sağlam bir ekip gerekiyor iddialı bir haber sitesi için.

Tavsiyem google dan daha önce ban yemiş mi bir araştırın. Webmaster tools ile biraz haşır neşir olun geçmişe dönük olarak. Spamdan ceza almış mı Panda güncellemesinde, bir bakın. Eski bir site. Eskiden keyword spam yapmak üste çıkartmaya yarayabiliyordu. Eski yazıların da bu şekilde olması doğal ve şu an bu haberlerin üstte çıkmaması da doğal olabilir.

Eğer inanıyorsanız bence maddi bir yatırım yapın. Eski siteden eser kalmasın. Logo değişsin, tasarım değişsin. Yenilenin yani. Ve elbette reklam...

Siteyi görmeden biraz muğlak olmuş olabilir söylediklerim ama verdiğiniz bilgilere göre bilgim dahilinde verebileceğim cevaplar bunlar.