Ah be güzel kardeşim, canını sıkacağın bir durum bile olmamalı bu, kimi insan yalnızlıktan kimi insan kalabalık ve saçma arkadaşlık ilişkilerinin yoğun olduğu ortamlardan hoşlanır, sen ikincisini seçiyorsan doğru 1-2 arkadaş edinmen yeterli, fazlası dediğim gibi karmaşık ve saçma ilişkilerin olacağı yer olacaktır, seni paran yada başka bir somut değerin için ortamında bulunduracak kişiler ile zaten ilişkin olmasın bunlar sana fayda sağlamaz.

Çekingenlikten yana bir sıkıntın olduğunu kabul ediyorsan, özgüvenini yükseltmen gerekir, bu kendine bakarak, sporla yada okuyacağın bir kitap, tecrübesini paylaşacağın bir büyüğünle gerçekleştirebilirsin yada sağlam 1-2 biyografi filmi ile.

İçinde bulunduğun ortam sana özgüveni sağlamamış olabilir ama bunu kimse olmadan kendin tercübe ederekte sağlayabilirsin, bir arkadaşında dediği gibi belediyelerdeki ilgi alanının olduğu kurs, etkinlik yada organizasyonlara katıl, en kötü bir sivil toplum örgütüne üye ol bilim, teknoloji vb. buralardaki insanlar bir ortak payda da görüşte buluşur, kimse senin tipini, kıyafetini, kafanı yada sakat olmanı yargılamaz. Umarım ileride karakterin sağlam olur.