Kotil adlı üyeden alıntı

Ustadim belkide oyledir sjz progamlama ogrenmissiniz ben fazla bisi ogrenemedim onca zamandir bu islerde oldugum halde her isye bir hayir vardir dogrudur ustadda ben hayiri bulamadim maalesef


İnanmak başarmanın yarısıdır. AlfaOis 'inde dediği gibi siz de özgüven sorunu olduğunu görüyorum.

Hayırı bulamadım diye aramaktan vaz mı geçeceksiniz? Belki doğru yöne bakmıyorsunuz tamam belki web tasarım ve kodlama becerisi edinememiş olabilirsiniz. Bu benim için hayırlı bir şey yok demek değil. Burada işte kendinizi siz keşfedeceksiniz becerileriniz neler, ilgi alanlarınız neler, başkalarının düşüncelerini umursamadan kendinize sorun en çok neyde iyisiniz? Çevreyi hesaba katarsanız kimse kendinden daha iyisini istemez ve kendisinden iyi olduğu kişileri kötülemek kendisinin daha iyi olduğunu göstermek ister.

Peki ya hiç şöyle düşündünüz mü?

Her arkadaş grubunun bir sözü geçeni vardır. Programları, nereye gidileceğini falan o söyler; uygunsa o program yapılır, gezilir. O kişinin sizi çağırmama sebebi gruptaki diğer kişilerle kendisinden daha iyi arkadaşlık yapacağı düşüncesi olamaz mı?

Belki de siz ondan daha iyi arkadaş veya dost olacaksınız ve onun yerini almanızı korktuğundan sizi aralarına almamak isteyemez mi?

Belki siz düşünmediniz ama benlik duygusu yüksek insanlar bunları düşünüyor. Böyle bir olaya şahit oldum..