serras62 adlı üyeden alıntı

Beni yanlış anlamayın ama Sağlık, Bilim, Tarih alanlarında uzmanlık seviyesinde yazabilirim demenize gerçekten çok şaşırıyorum. Ben yalnızca bir alanda uzmanlık seviyesinde yazıyorum diyemiyorum henüz. Belki uzmanlık seviyesinin biraz altında yazıyorumdur. Ancak siz, Sağlık, Bilim ve Tarih alanlarında uzmanlık seviyesinde yazıyorum diyorsunuz. Hiç düşünmeyin direkt olarak açın siteyi.

Ustam sana spor konusunda aslında eksik bir tanım yaptım. Genel olarak dövüş sporları konusunda yazabilirim. Hani spor derken maçlar falan değil de doğrudan sporu yazabilirim. Bu alanda ciddi yazılar yok.

Sağlık alanında hem geleneksel tedavilerle uğraşıyorum 7 senedir hem de anatomi fizyoloji dersleri aldım. Yani bu konuda yeni gelişmeler haricinde yazamayacağım pek bir şey yok.

Bilim ise benim için okuma yazmayı ilk öğrendiğim anda tutku haline gelen bir şey. Genel olarak enerji üzerine 15gb lık araştırma ve projelerim var. Gecelerce bir mesele üzerinde araştırma yaptığım olur. Mesela fizik, makina okuyanların kabus dersi termodinamik bende bir hobi.

Tarih de aynı şekilde. Batıyı bilmem ama mesela bir Çin tarihini mö 13.yy'dan itibaren bilirim. Kore ve japonyada aynı. Türk tarihiyle birlikte Asya tarihi diyebilirim.

Şimdi bu yazdıklarım inandırıcı değil biliyorum. Ama kendi açınızdan değerlendirirseniz öyle gelir. Şöyle bakalım. İlkokul ve lise boyunca öğrencilerin okul harici faaliyetleri var değil mi ? Mesela gezerler. Ama ben hç bir zaman gezmekten zevk almadım. Hala almam. Ya da başka eğlencelere sahip olurlar ama benim için en büyük eğlence bir şeyleri keşfetmek. Öğrenmek, bilmek insana hiç bir şeyin vermediği tutkuyu ve huzuru verir. Bir şeyi bilmek ona hükmetmek gibidir. Benim için hep bunlar oldu hayatımda. Hiç tatil yapmdım mesela hayatımda.

Konfüçyuse ait olduğu söylenen bir söz var. Sevdiğin işi yap. Ömür boyu çalışma. Aslında bu kadar yazmak istemiyordum. Hatta bir kaç kez silmeyi de düşündüm. Ama insanlara atıyormuşum gibi gelmesin diye yazmak durumunda kaldım.