500 ve katları olarak gidebilir [sözleşmede geçen fiil: gidebilir > ebilir olma ihtimali var demek, ama olmama ihtimali de var demek aynı zamanda, aynen Coca Cola marka sloganındaki gibi: "Mutluluğa kapak aç"... Yani ne demek bu? Sen satın al kapağı aç, git git git, fakat şişenin dibinde sana mutluluk garantisi var, diyemiyor; "kapak aç hele sen" diyor. Ateşle diyor, yola çık diyor, hareket diyor. Peki ya yok diyebiliyor mu? Onu da diyemiyor...]

Sonuç olarak sözleşmede yahut gelen zarfta yazanın iki mislini beklemek iyimserlik olur biraz... Yine de sürprizli oluyor bu tür kapital işleri, çünkü paranın kendisi değil varsayımıdır kredi kartı tıpkı çek, altın, repo, gayrimenkul, hisse senedi vs. gibi... Para yok, türevleri var dünyayı dolduran. Paramsı paralar yani.
Fakat limit aynı zamanda bir denemedir müşteri için, ilk limiti kullanınca (varsa eğer) internet üzerinden bir limitsizleştirme başvurusu olabilir, ama önce bakarlar galiba bizim sunduğumuz imkanı kullanmış mı? Ona açtığımız krediyi bize iade edip bize bu vesileyle kazandırmış mı?

Ben kart kullandığım dönemlerde önce birkaç ödemesini yapıp sonra limit artırımı başvurusu yapıyordum. Yani ben başvurmadan artan limit hatırlamıyorum. Şimdi daha az hareket var yukarı doğru. O nedenle talep sizden gelmeli, fakat adabı lisanla istenmeli bu da.

Biraz karışık oldu fakat izah etmeye çalıştım kısaca.
Kolaylıklar.