3rKaN adlı üyeden alıntı

Öncelikle geçmiş olsun kardeşim Allah yardımcın olsun.
Şöyle bir durum var, ola ki ilgili Asliye Hukuk Mahkemesinden ihtiyati haciz talebinde bulunurlarsa, ve mahkeme kabulüne karar verirse banka hesabın üzerine borcun kadar bloke koydurabilirler. Bu durumda da olası adsense gelirin banka hesabına yatacağı için otomatik olarak icra dosyasına gider, parayı çekemezsin. Borç üzerinden faiz işlemeye devam eder. Eğer ki taahhüt vermediysen icra dosyasına, faiz işler, borç artar, bankadan da dediğim şekilde para girdikçe blokeden kesilir. Düşük miktarlarda ödeme yapabileceksen karşı tarafın avukatıyla anlaşarak, yada olası haciz işleminde borcunu ödeyeceğini taahhüt edebilirsin (örneğin aylık 200 yada 300 ödeyeceğim şeklinde) bu şekilde anlaşma yoluna gitmeni öneririm. Fakat buradaki riskte taahhüdü ödemezsen eğer taahhüdü ihlalden icra ceza mahkemesine dava açarak tazyik hapsi talebinde bulunabilirler. Ancak şöyle bir durum var asıl alacak miktarı avea yada hastane için asgari ücretin altında kalıyorsa mahkeme hapis cezası veremez.
Adsense'den kazanç sağlayabileceğini düşünüyorsan şayet ve yeni başvuracağın şeklinde anladım, 18 yaşını geçmiş herhangi bir yakının üzerinden başvur, onun banka hesabını ver, kafan rahat etsin. Diğer borçları rahatladığın, işlerin düzeldiği zaman ödersin. Belki faizli olur ama kazanacağın zaman biraz nefes aldırır.
Takıldığın yada merak ettiğin kısım olursa pm gönder elimden geldiğince yardımcı olurum.


Ustam avea 900 lira borcum varken icraya verdi.
Hastaneye 1000 lira borcum vardı o da o şekilde icra koydu. Borcum 1500 iken (icra masrafı ile birlikte) 100 lira ödeme yaptım.

Bu haliyle asıl borçlarım asgari ücretin altında görünüyor.

İmza atarak herhangi bir taahhüt vermedim sadece telefonda tamam ödeyeyim dedim. Bu sayılır mı ?

Teşekürler ustam.

Ek Olarak:

Hafiz adlı üyeden alıntı

hocam yanlış anlamayın ama bir sorum olacak. Bu kadar borç nasıl oldu. Günlük harcamalar mı ? yoksa yatırımmı nasıl yani


Ya hastane borcumuz ameliyatla oldu. 1400 borcumuz vardı 500 lira ödedik 1500 oldu :)

Aveaya olan borç telefon almıştım. Ödüyordum. İşte geçen kış sıkıntı oldu ortakla. Ödeyemedim. Sonra aradım taksitlendirdim. Bir taksit bile ödenmez gecikirse taksit olmaz dediler. Ben de hep yatırdım gününde hatta 6.ayda 2 taksit birden ödedim. Fakat nasıl olduysa 7.ay ödenmemiş görülmüş. Para tahsil edildi ama 7.ay yatmamış. 8.ay gelince gördük biz de göreceğimizi. Aradım izah ettim. Bakın zaten para sizde ben yatırdım dedim ama kabul etmediler. e bir anda 900 çıkmayınca da icraya vermişler işte.

Ek Olarak:

nbrknk22 adlı üyeden alıntı

geçmiş olsun kardeşim , hakkında hayırlısı olsun.


Teşekür ederim ustam. Amin.