FORUM: Bir başkanın yönetiminde, toplumu ilgilendiren bir konuda, farklı gruplardan oluşan dinleyicilerin söz sırası alarak konuşma kuralları içerisinde yaptıkları tartışmalara yaparak fikir alışverişinde bulunmasına denir.
burda başkan wmaracı webmaster ları oluyor. farklı konularda var o da tamam. ama neden konuların %90ında pm atın pm attım pm atıyorum pm atıcam yazılıyor? veya neden hiçbir konu açılmadan önce bir google da aratılmıyor ya da forumda öyle bir konu var mı diye bakılmıyor?
Değil konu açmak direk özel mesaj atanlar var. Örnek vericem bundan 1 ay önce bir arkadaş bir konuda yardım istedi altında 6 farklı kişi pm atın yardımcı olayım yazmış. bugün gördüm aynı adam ingilizce bir forumda aynı soruyu ingilizce yazmış ve altında 3 farklı kişiden en az 300satırlık kod paylaşımı vardı. Forumun, sadece sizin işinizi görmek için olmadığını, sizinle aynı sorunu başkası yaşadığında çözümü daha çabuk bulubiliceği bir yer olması için açık olduğunu lütfen unutmayalım. Yoksa bundan 5 yılda sonra millet php ile aya çıkarken biz hala "arkadaşlar php de herşeyi biliyorum da bu sayı nasıl arttırılıyor" da devam ederiz....