birfincanask adlı üyeden alıntı

Merhaba,
Bu konuda yardımcı olmak isterim, bilgi açısından. Benimde mali müşavir olmama az kaldı.
Şimdi öncelikle şunu belirtmem lazım şirket kurmana gerek yok diye bir durum hayal sadece. bu konuda yüklü cezalara muhatap olabilirsin. Eğer bir mal yada hizmet alım-satımı yapıcaksan vergi mükellefi olman lazım. Eğer, bu işten cidden kazanırım diyorsan şahıs şirketi açmanı öneririm. Kuruluş işlemleri için şehire göre değişebilir fakat, 500-700 TL arası masraf çıkar.
Ardından her ay satış yapmasanda, 30 TL boş KDV beyanı için ödersin. 300 TL Bağ-kur için ödemen lazım. 3 ayda bir muhtasar ve g.gelir vergisi bildirimi, aylık muhasebeci ücreti derken aylık ortalama satış yapmadan 500-600 TL giderin olacak.
Ayrıca şahıs şirketi kursanda satış yaparken ambalaja örneğin A Bilişim yazarsın, Faturaya da aynı şekilde basarak(şahıs ismi ile birlikte) marka olduğun izlenimi verebilirsin.
Not: Bende e-ticaret yaptım fakat kolay olmadığını gördüm masraflar baya zorluyor. İyice fizibilite yapmadan girmemenızı tavsiye ederim.


çok kaliteli bir yorum olmuş teşekkür ederim kesinlikle satış yapmadan bu masraflar çıkıyor dimi eminsiniz..ben ona göre atılacam bu işede