birfincanask adlı üyeden alıntı

Merhaba,
Bu konuda yardımcı olmak isterim, bilgi açısından. Benimde mali müşavir olmama az kaldı.
Şimdi öncelikle şunu belirtmem lazım şirket kurmana gerek yok diye bir durum hayal sadece. bu konuda yüklü cezalara muhatap olabilirsin. Eğer bir mal yada hizmet alım-satımı yapıcaksan vergi mükellefi olman lazım. Eğer, bu işten cidden kazanırım diyorsan şahıs şirketi açmanı öneririm. Kuruluş işlemleri için şehire göre değişebilir fakat, 500-700 TL arası masraf çıkar.
Ardından her ay satış yapmasanda, 30 TL boş KDV beyanı için ödersin. 300 TL Bağ-kur için ödemen lazım. 3 ayda bir muhtasar ve g.gelir vergisi bildirimi, aylık muhasebeci ücreti derken aylık ortalama satış yapmadan 500-600 TL giderin olacak.
Ayrıca şahıs şirketi kursanda satış yaparken ambalaja örneğin A Bilişim yazarsın, Faturaya da aynı şekilde basarak(şahıs ismi ile birlikte) marka olduğun izlenimi verebilirsin.
Not: Bende e-ticaret yaptım fakat kolay olmadığını gördüm masraflar baya zorluyor. İyice fizibilite yapmadan girmemenızı tavsiye ederim.


Merhaba. Benim şahıs şirketim var bisiklet kiralama üzerine. Dediğiniz masrafları ödüyorum. Hatta bağkur 440tl geliyor. Bende fatura kesme yok yazar kasa var. Vergi levhasında da bisiklet kiralama ve lensi yazıyor. Bu durumda bir eticaret sitesi açıp bisiklet parçaları, aksesuar vs satabilirmiyim? Ekstra bir masrafı olur mu vergi açısından?
İnsanlar bu giderler yüzünden eticaret sitesi açamıyorken ben bu giderleri zaten ödediğim için açmak istiyorum. Yazılımcı olduğum için eticaret sistemini de kendim yapacağım bana bir masrafı olmicak.