mstfaclk adlı üyeden alıntı

Hocam benim uygulamam tutmadı ama Allah aşkına kaç kişinin uygulaması tuttu? Bu forumda Android uygulamalar kategorisine girin ve yayınlayan arkadaşların uygulamalarına göz atın.

Birkaç istisna var ama onlar da iyi yayıncılara sahipler. Dil öğrenmesin demiyorum, android oyun,uygulama yapıp bunları markette yayınlamasın diyorum :)

Hocam ne demek istediğinizi pek anlamadım ben android oyun vs. yapmayı yada bunun üzerinden para kazanmayı düşünmiyorum ben sadece bu dili ve progrmaı kullanmayı öğrenmek istiyorum.

Ek Olarak:

mstfaclk adlı üyeden alıntı

Hocam hiç başlamayın derim. Tabi eğer arkanızda uygulamanızı binlerce kitleye ulaştırabilecek bir yayımcı yoksa. 3 adet oyun yayınladım ama hiçbiri yer görmedi. İndiren kullanıcılar oyunu çok beğendiklerini söylediler, yani oyun kötü değildi ama belirli bir kitleye ulaşmadan yayınlamak çok mantıksız. Zaten çok küçük paralar dönüyor, reklamdan çok az kazanırsınız.

En mantıklı kazanma yöntemleri ücreti satma ki bunu yapmak için 50k indirilmiş bir ücretsiz uygulamanız olması gerek, 2. yöntem isi uygulama içi ürün satma bu da belge vs. gerektiriyor.

Bu yazdıklarımdan sonra ille de bakacağım diyorsan şöyle bir sıralama yapayım(program);

1- Game Maker Studio: Hiç kod yazmadan oyun yapabilirsin, kaynak düzeyi orta.
2- Unity 3D: C# veya Java bilmiyorsan kesinlikle uzak durmalsını, en kaliteli oyun motorudur ama kesinliki bir kodlama diline hakim olmalısın. En çok kaynak da bunda vardır.

Kodlama dili olarak:

1-C#
2-Lua
3-Java
4-C++

ile oyun kodlayabilirsin. Bunlardan en az birine hakim olmalısın. Lua hakkında çok az bir kaynak vardır hatta hiç yoktur ama en kolay dil odur.

Ben sana C# öğrenmeni tavsiye ederim. E kitaplar vs. satılıyor kesinlikle al ve bol bol video izle.

Ohh sonunda bitti. Konuyu görünce seni geri çevirmek adına bu kadar yazma gereği duydum.

Kolay gelsin...

Hocam öncelikle tüm yazdıklarınız için teşekkür ederim. Bilmelisiniz ki hiçbir şekilde kazanç için öğrenmeyi istemiyorum. Öğrenmek istememin amacı ufak bir uygulama yapmak istediğimdendir.