Şu sıralar günde 4-5 saat uyuyorum :) sebebi yeni baba oldum :) Tabi öncesinde de 6 ay kadar 4-4,5 saat uyumuşluğum var. 6 saat uyuyunca gözlerim şiş uyanıyordum, o derece alışmıştım. Tabi o yıllarda askerlik yıllarımdı :)
Kişinin günlük 8-9 saat uyuduğu halde hala yorgun olmasının bazı sebepleri var. Bunlar;
Yatağın rahatsız olması,
Karaciğer yağlanması ya da kalp sorunu,
Uyku ortasında kalkıp su içmek,
gibi...
Bir makalede okumuştum; insan kalbi 75-80 dk içinde dinleniyormuş. Yani kas yorgunluğunuz yoksa 75-80 dk lık min. uyku yetecektir.
Kişinin günlük 8-9 saat uyuduğu halde hala yorgun olmasının bazı sebepleri var. Bunlar;
Yatağın rahatsız olması,
Karaciğer yağlanması ya da kalp sorunu,
Uyku ortasında kalkıp su içmek,
gibi...
Bir makalede okumuştum; insan kalbi 75-80 dk içinde dinleniyormuş. Yani kas yorgunluğunuz yoksa 75-80 dk lık min. uyku yetecektir.
1-2 aylık süreçte REM uykusundan mahrum edilen farelerde ölümle sonuçlanan bazı araştırmalar olduğunu okumuştum. Tabii bu REM konusunda da farklı ekoller farklı yorumlar yapıyor ama genelde insanın en doğal şekilde uyku ve uyanıklık süreçlerini takip etmesi her zaman iyidir. Biyolojik saatle inatlaşmamak en sağlıklısı.
Bu arada hayırlı olsun. Çocuğunuzla birlikte uzun ve sağlıklı bir ömrünüz olur umarım.