umittopcan adlı üyeden alıntı

İsinize gelmeyince acikla acikla :D neyini aciklayayim hersey ortada zaten. Elinde mevcut olan bor madenleri dunyanin hic bir yerinde yok, cikarip isleyebiliyomusun ? Yada senin oldugunu bildigin petrolu cikarabiliyormusun. Herkes kendi kafasina gore konusuyor. Tutturmussunuz iktidara karsi bir kin bunlari goremez hale geldiniz. Ben a parti b parti olayi yapmiyorum akp degil mhp yada chp gelmis olsa yine yapamiyacaklar. Ortadaki anlasmanin sonucuna gore hareket etmek zorunda iktidarda kim olursa olsun.


Önce bir borun kullanım alanlarına bakalım;

Cam sanayii
Cam elyafı
Optik Cam Elyafı
Seramik Sanayii
Temizleme ve Beyazlatma Sanayii
Yanmayı Önleyici (Geciktirici) Maddeler
Metalurji

Gibi bizi zengin edemeyecek alanlar. Savunma sanayii, nükleer teknoloj, yakıt depolama ve yakıt olarak kullanımı gibi bazı etkili olabileceği kısımlar da var.

Roketlerin dış kabuğundan sert olması dolayısıyla kullanılıyor. Bence bu iş için adamların elindeki 30%'luk rezerv yeter de artar bile.

Yakıt olarak kullanımı ABD tarafından zaten yapılıyormuş. Ancak siz atlamadan söylemek istiyorum, Dünya üzerindeki bor yataklarının çoğunluğu bizde olabilir ancak bor dünya üzerinde genel olarak az bulunan bir element. Bu sebeple yakıt olarak kullanılması pek de düşünülen bir şey değil. Zaten Türkiye dünyanın en büyük bor üreticisi daha neyi çıkarmaktan bahsediyorsunuz siz ? Bu element bir işe yarıyor olsa zaten çoktan gelip biri almıştı.