lostyazilim
tr.link

İnternet Kendini Tekrarlıyor!

10 Mesajlar 793 Okunma
lstbozum
tr.link

WebDost WebDost WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Gazeteci
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 4329
  • Beğeniler 331 / 899
  • Ticaret 16, (%100)
Klişe ile başlayalım ve özgün fikirler ile bitirelim;

Öncelikle Merhabalar,

Yaklaşık 1 senedir sadece internetteki bilgi ve paylaşım sitelerini inceliyorum. Özellikle wmaracı, *** gibi popüler webmaster forumlarını yakından takip ediyorum. Sürekli bir site alış-verişi ve yaratılması karşımızda. Bir çok yeni sitesi açılıyor ve kısa süre içerisinde dinamizimini kaybediyor yada tamamen kapatılıyor.

Öncelikle ilk sorum şu;

Açtığınız siteler neden kapatılıyor?

Benim görüşüm:
Yeni bir şey yok, hep aynı. Başka bir siteyi hatta yüzlerce siteyi tekrar ediyoruz. Bundan dolayı olabilir.

Ve bu soruya ek olarak özgün-yaratıcı bir fikir öneriniz..

wmaraci
reklam

muzo06 muzo06 Yakında Kullanıcı
  • Üyelik 01.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Ticaret Erbabı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 275
  • Beğeniler 85 / 44
  • Ticaret 8, (%100)
Amaç sadece para kazanmak olduğu için başarı oranları cok az.
Birde para kazanma hayalinin çok kısa sürede gerçekleştirilmek istemesinden ötürü olduğunu düşüyorum.

Esenlikle Kalın..

VBMaSTeR VBMaSTeR Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 16.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Kimyager
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** Y**
  • Mesajlar 168
  • Beğeniler 26 / 61
  • Ticaret 2, (%100)
Siteyi alan kişiler bu işlerden hiç anlamayan kişilerse site tabi ki çöpe gidiyor. Ancak alan kişi ehil ise kendine paravan blog olarak bile kullanabilir.

lordex lordex LO LE Kullanıcı
  • Üyelik 30.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek ögrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 1127
  • Beğeniler 67 / 135
  • Ticaret 14, (%100)
Şuana kadar 3 büyük sitem oldu. 2 sini sattım 1i hala devam ediyorum. Yani hiç bir zaman projemden vazgeçip sitemi kapatmadım. 3 site : 8 yıl

wmaraci
wmaraci

pxjasius pxjasius WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek PHP Dev.
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad N** Ç**
  • Mesajlar 387
  • Beğeniler 57 / 53
  • Ticaret 7, (%86)
bu saatten sonra neredeyse her konu hakkında popüler bloglar olmaya başladı. konusu internette gezmeyen site artık yok denecek kadar azdır 3-5 tane falan kalmıştır.

yaklaşık 1 yıl sonra "sadece blogtan anlayan kişiler" bu işin farkına varıp bu işi bırakacaklar ve script sistemleri dahada yaygınlaşacak ve herkes yeni bir sistem yapma peşinde olacak diye düşünüyorum
WebDost

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 16.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Gazeteci
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 4329
  • Beğeniler 331 / 899
  • Ticaret 16, (%100)

pxjasius adlı üyeden alıntı

bu saatten sonra neredeyse her konu hakkında popüler bloglar olmaya başladı. konusu internette gezmeyen site artık yok denecek kadar azdır 3-5 tane falan kalmıştır.

yaklaşık 1 yıl sonra "sadece blogtan anlayan kişiler" bu işin farkına varıp bu işi bırakacaklar ve script sistemleri dahada yaygınlaşacak ve herkes yeni bir sistem yapma peşinde olacak diye düşünüyorum

çok mantıklı, işte böyle ileri görüşlü olanlar başarılı oluyor ve bu doğrultuda yatırım yapıyor. Ama yabancı devletlerde insanlar bir çok girişim yapmış bulunuyor her alanda.. Biz arge'ye önem vermiyoruz. Mesela Türkiye'de bir çok alanda web sitesi eksikliği var. Bunları doldurmak lazım. Herkes aynı konuda web sitesi açıyor ya teknoloji ya oyun yada bilgi paylaşım sitesi...

orknark orknark İzmir Kullanıcı
  • Üyelik 31.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Reklam Ajansı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** A**
  • Mesajlar 886
  • Beğeniler 66 / 151
  • Ticaret 2, (%100)
pasta büyük herkes bi şekilde pay alma hedefinde çokta yanlış bi durum değil bizim bilmediğimiz ayda 300 500 tl getiren bir çok site var neredeyse part time bir iş ücreti kadar

buda sistemi seoda yani daha doğrusu tıklanan siteler arasında daha iyi olmaya hatta tıklansın sitede ne olursa olsuna sürüklüyor ama para getirdiği sürece yaratıcı olmaya zorlamanın bir anlamı yok hedefin para kazanmaksa kazanıyosan yeter hedefin fark yaratmaksa ozaman dediklerinizin bir önemi var.

• Üyelik 16.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Gazeteci
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 4329
  • Beğeniler 331 / 899
  • Ticaret 16, (%100)

orknark adlı üyeden alıntı

pasta büyük herkes bi şekilde pay alma hedefinde çokta yanlış bi durum değil bizim bilmediğimiz ayda 300 500 tl getiren bir çok site var neredeyse part time bir iş ücreti kadar

buda sistemi seoda yani daha doğrusu tıklanan siteler arasında daha iyi olmaya hatta tıklansın sitede ne olursa olsuna sürüklüyor ama para getirdiği sürece yaratıcı olmaya zorlamanın bir anlamı yok hedefin para kazanmaksa kazanıyosan yeter hedefin fark yaratmaksa ozaman dediklerinizin bir önemi var.

Kısaca:
"Yatırım önemlidir. Yatırım yapılırsa kazanç sağlanır" diyorsunuz sanırım.

orknark orknark İzmir Kullanıcı
  • Üyelik 31.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Reklam Ajansı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** A**
  • Mesajlar 886
  • Beğeniler 66 / 151
  • Ticaret 2, (%100)

WebDost adlı üyeden alıntı

Kısaca:
"Yatırım önemlidir. Yatırım yapılırsa kazanç sağlanır" diyorsunuz sanırım.

Asıl demek istediğim hedefin ne olduğu para kazanmayı hedeflemek yanlış bir şey değil. İllaki herkes para kazanma umuduyla yapıyor. (Çok farklı hayalleri olan 3 5 kişi dışında )

Eğer ben para kazanmak istiyorsam aynı siteden 500 tanede olsa o siteyi açabilirim eğer aramalarda üst sayfada çıkabilceğime inanıyorsam yada cidden belirli bir süreç içerisinde bana ayda 300 500 yada hedef ne ise vereceğine inanıyorsam neden olmasın.

Tek sorun hedefin zorlugunun farkında olup ona göre yani bazı kelimeler için belki 7 8 ay boyunca googlede 1. sayfada çıkamam diyebilmek lazım . Gerisi yok tekrarmış yok aynısı var bunlar sorun edilecek şeyler değil bence : )
WebDost

kişi bu mesajı beğendi.

brown brown WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** E**
  • Mesajlar 1748
  • Beğeniler 385 / 385
  • Ticaret 27, (%96)
Söylediğiniz gibi bir kendini tekrarlama sürecinde olduğumuzu düşünüyorum. Benim fikrim, internet bir süre sonra kendini revize etmiş, boş bir alana kavuşacak. Özellikle genel bloglar kapanacaki teknoloji blogları bile dağılacak. Hatta şu anda teknoloji sitelerinin yazdıkları kategoriler bile özelleşip tek kategori hakkında 3-5 farklı site oluşacak. Yani uzmanlık alanları genişleyecek. Artık makale yazmak yetmeyecek, yenilikler getirmek, yeniliklere ayak uydurmak gerekecek.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 5 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 5 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al