oktayt adlı üyeden alıntı

10 lira ederi olan bir şeyi siz sürekli olarak 5 liraya alacaksınız sonra ürün yada hizmet çalıntı çıkacak bir de ürünü aldığınız adamı tanımıyorsunuz hakim de vah zavallı arkadaşım kandırmışlar bunu diyecek mahkemede daha önce pek ifade vermemişsiniz galiba.


İlgili kanun

MADDE 165. (1) (Değişik: 26/6/2009 – 5918/3 md.) Bir suçun işlenmesiyle elde edilen eşyayı veya diğer malvarlığı değerini, bu suçun işlenmesine iştirak etmeksizin, satan, devreden, satın alan veya kabul eden kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis ve onbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.

Bazı hırsızlık türlerine daha fazla yaptırıma tabi olan bu suç ceza politikası açısından eleştirilmektedir. Bazı durumlarda bu suçtan yargılanan kişiler neredeyse hırsızlıktan daha fazla ceza alır hale gelmişlerdir. 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda mülga 765 sayılı TCK'dan farklı olarak kast ve olası kast ile işlenebilir bir suçtur. Bu suç bilmeden de işlenen bir suçtur. Eski kanunda farklı olarak bilerek ibaresi kullanılmamıştır.
Yani arkadaşlar bilmedim de kurtarmaz faturası olmayan 2. el hiç bir şeyde almayın.

Arkadaşım, Elden almıyor. 2. side kanun olayı duygularla Yönetilmiyor, 3. somut kanıt ortada. 4. gittigidiyor 2. el Eşyaların içerisinde çok çalıntı mal Var... Satın aldıgımızda Ve Hoşuma gittiğinde bidaha aldığımda Beni Hapse Atsınlar ...

Düzenleme:
Satın alan kişi Facebook Yazışmalarında Malların çalıntı olduğunu anlamışsa eger , kesinlikle suçlu bulunur.