oktayt
İş olsun işte
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
Bilişim/İnternet
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
34, (%100)
Kingjames adlı üyeden alıntı
Eğer Çalıntı oldugunu biliyorsa!..
Kargo ve Facebook Delil sunarsan sıkıntı çıkmaz. internet ortamında günlük binlerce olan bir ticaret bu.
10 lira ederi olan bir şeyi siz sürekli olarak 5 liraya alacaksınız sonra ürün yada hizmet çalıntı çıkacak bir de ürünü aldığınız adamı tanımıyorsunuz hakim de vah zavallı arkadaşım kandırmışlar bunu diyecek mahkemede daha önce pek ifade vermemişsiniz galiba.
İlgili kanun
MADDE 165. (1) (Değişik: 26/6/2009 – 5918/3 md.) Bir suçun işlenmesiyle elde edilen eşyayı veya diğer malvarlığı değerini, bu suçun işlenmesine iştirak etmeksizin, satan, devreden, satın alan veya kabul eden kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis ve onbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.
Bazı hırsızlık türlerine daha fazla yaptırıma tabi olan bu suç ceza politikası açısından eleştirilmektedir. Bazı durumlarda bu suçtan yargılanan kişiler neredeyse hırsızlıktan daha fazla ceza alır hale gelmişlerdir. 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda mülga 765 sayılı TCK'dan farklı olarak kast ve olası kast ile işlenebilir bir suçtur.
Bu suç bilmeden de işlenen bir suçtur. Eski kanunda farklı olarak
bilerek ibaresi kullanılmamıştır.
Yani arkadaşlar bilmedim de kurtarmaz faturası olmayan 2. el hiç bir şeyde almayın.
Wordpress Php düzenleme işleriniz yapılır
oktayt
İş olsun işte
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
Bilişim/İnternet
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
34, (%100)
Bir suçun işlenmesiyle elde edilen eşyayı veya diğer malvarlığı değerini, bu suçun işlenmesine iştirak etmeksizin, satan, devreden, satın alan veya kabul eden kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis ve onbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.
Anlamasına gerek yok arkadaşım sen kanunu okusana bir orada bilerek almışsa diyor mu? Demiyor siz bu güne kadar çalıntı mal alıp karşılaşmamışsanız sizin şansınıza ama eğer şikayet edilirse kesinlikle suç. Bunu ben demiyorum kanun diyor. Siz hala anlamışsa diyorsunuz. Eğer bu arkadaşımızın eline ifade için kağıt gitti ise acilen kendine bu konuda bilgili bir avukat bulması lazım yoksa bu işin sonunda can sıkıcı sonuçlar doğabilir.
oktayt
İş olsun işte
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
Bilişim/İnternet
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
34, (%100)
Uzatmaya gerek yok hak var göz var nizam var. Siz serbest bıraktınız ya kesin bir şey olmaz.
Not: Arkadaşım sen ihmal etme baroya git avukat edinme hakkında yardım al ve kesinlikle davanı takip et.
oktayt
İş olsun işte
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
Bilişim/İnternet
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
34, (%100)
Arkadaşım size ilk dediğimdeki gibi bu konularda uzman bir avukatla görüşün bu işin inceliklerini onlar daha iyi bilir. Kendi bildiklerime göre eğer mağdurların zararını karşılarsanız bu davada sizin lehinize olacaktır. Ama yaptırım olarak ne kadar etkili olur bunu bilemem. Siz zaman kaybetmeden bulunduğunuz yer il ise baro ya değilse bölgenizdeki baro temsilcisi avukatla görüşün size yardımcı olacaklardır. Eğer olay tekrar tekrar olmasa sorunsuz geçebilirdi yine geçebilir ama uzman desteği şart.
Bu vakalarda zaman aşımı dava açıldıktan sonra 5 yıl diye biliyorum.( Kesin emin değilim)