Bu konuda üni.de 2. sınıfta bir konferans'a katılmıştım. (Sanırım Sakaryaydı) ilahiyat fakültesi öğretim görevlilerinden 3 kişi konferansı yönetiyorlardı. Özetle şunları anlattılar:

Osmanlının savaş halinde olduğu dönemde, Osmanlı himayesinde yaşayan Ermeniler, Osmanlı askerlerini içten vurmaya başlarlar. İşin ilginç yanı bu isyancıların Ermeni olduğunun anlaşılması uzun bir zaman alır. Çünkü Ermenilerin üzerinde Fransız askeri üniforması mevcuttur.
Olayın anlaşılması üzerine durum, o zamanın Osmanlı padişahına rapor edilir. Padişah söz konusu isyancıları (hainleri) uzak sınırlarımızdan olan doğu illerine doğru nakletme kararı alır.
Yol uldukça uzundur. İsyancılar ve yanlarında bulunan Osmanlı askerleri yol boyunca hava muhalefeti, yiyecek sıknıtısı v.b konulardan dolayı bazı kayıplar verirler.
İşte Ermenilerin "soykırım" dediği hadise budur.

O yolculuk sırasında Ermeni kökenli insanlardan çok Osmanlı askerlerinin yaşamını yitirdiğini ifade eden akademisyenler, biz Türk gençliğine de kızgınlar.
Bu konferansı veren ilahiyatçılardan birisi şöyle demişti "Bu gün bir internet araştırması sonucunda ister TR kökenli arama yapın ister Global çaplı bir arama yapın, göreceksiniz ki Ermeni yanlısı makale ve yazılar çoğunluktadır."
Eğer bu gözlem doğru ise, biz site sahiplerine de bu konuda sosyal sorumluluk kökenli bir yazı hazırlamak düşüyor demektir.
Herkese kolaylıklar..