Neden bu kadar celallendiniz ben haksızsınız demedim ? doğru olan şeyler bende biliyorum ?
Hocam celallenmek değil de alay eder gibi ya da ne biliyim sanki uydurmuşum gibi yorumlamışsınız, ya da ben öyle anladım.
Pek önemi de yok mobildim ilk yazdığımda, şimdi pcye geçince kaynak da vermiş oldum.
Kişisel konuyla ilgili görüşümü soracak olursanız ; Bu kadar paranın diyanette yalan edilmesi de doğru değil bizim gibi kamyon kamyon sorunu olan bir ülkede uzaya yönelik yatırımlarda kullanması da doğru olmaz. Asla kendimizi ülkemizi küçük görmeyelim fakat realist olalım.
Devlet ticaret yapmaz kafasından çıkıp kamu destekli fabrikalar kurmalı işsizlik sigorta fonunda biriken gereğinden fazla parayla bunları finanse edip hem işsizliği hem üretim eksikliğini giderebiliriz, bu diyanet benzeri çöpe attığımız akıl dışı paraları da ar-ge yatırımlarında kullanıp 10-20 yıl gibi kısa vadede üreten kendine yeten refah seviyesi yüksek bir devlet olabiliriz. Eskiden bize borç verip karşılığında üretimimize kota koyan bizi frenleyen bir İMF vardı, artık ondan kurtulduk diyoruz ama sanki hala emirlerini uygular gibi üretimi kısıtlıyoruz, gereksiz stratejiler ile ihracat yollarımızı tıkıyoruz. Türkiye dışarıda kime sorsanız çok büyük güçlü zengin bir ülke, fakat beceriksiz yönetimler yüzünden kendimizi bildik bileli halkı fakir refaha ulaşamamış zar zor geçinen bir ülke.
Bu halimizle gidip böylesi bütçeler ile uzaya yatırım yapmak kış günü soğukta kazaksız montsuz gezerken yaz için tişört almaya benzer bir iş olur. Hiç siyasete girmeden objektif olarak söylebilirim ki diyanete verilen para da saraya harcanan parada lüks araçlara harcanan para da kışın çıplak gezip yaza tişört almaya benzer bir şey.