shateiel adlı üyeden alıntı

Astronot göndermek ciddi bir iştir. Bir amaç gerekli en başında. "Hadi biz bir astronot gönderelim gitsin baksın gelsin" olmaz.

Bu amaç ya bir keşif içindir ya da gözlem içindir. Eğer bir astronot gönderileceksek bence bir gözlem için gönderilmeli. Bu da uzay istasyonu için olmalı.

Uluslararası Uzay İstasyonu var mesela ABD Rusya ve Japonyaya bağlı bu istasyon. "Mürettebatın biyoloji, fizyoloji, fizik, kimya, astronomi, meteoroloji ve daha birçok dalda deneyler yapmasına olanak verir." diyor vikipedi. Biz bu deneyleri dünya üzerinde yapabiliyor muyuz ki, birde uzayda yapalım?

Tabi bir de mali yönü var bunun. Böyle bir ar-geye harcanacak para ile ülke içinde daha gerekli şeyler yapılmalıdır düşüncesindeyim. Siyasete girmek istemiyorum ama diyanetin harcadığı 23 milyon tl (23.000.000 TL), dolar bazında 7.8 milyon dolar ($7.800.000) ile uzaya canlı gönderilebilirdi. (daha fazlası bile yapılabilirdi.)


Boş bir kıyaslama, asıl içki, kumar bahis vergilerinden elde edilen gelirleri bu işe yatırılsa 3. koloniyi göndermiştik, Sığ görüşlülük yapıp dini temsiliyeti olan bir kuruma laf etmeyin.