negiu adlı üyeden alıntı

erekaone Arkadaş demek istemiş ki "sağlık" kelimesi değil de "kadın sağlığı", hatta "kadın sağlığında ultrason" gibi. Arkadaş daha iyi açıklar gerçi ^^


Tam olarak değil de aslında uzun bir yazı gelecekti de zamanın şu aralar pek kısıtlı ama kısaca bahs edeyim.

Kategorinizle ilgili niche çalışmak biraz külfetli ama yararlı bir iştir.
Bir örnekle açıklayalım. Tabi öncesinde niche kelime nedir nasıl bulunur gibi konuları halettiğinizi varsayarak söylüyorum.
Kategoriniz sizinde dediğiniz gibi sağlık olsun. Bununla ilgili içerikler eğer genel ve çok aranan içerikler olursa rakipler arasında ezilmek muhtemel olacaktır. Ama eğer siz niche çalışırsanız, ve rakipleriniz daha çok aranma hacmi yüksek kelimelerde çalıştıkları için niche aramalarında siz çıkabilirsiniz. Sağlık kategorisinde mesela kadın sağlığı gibi bir arama çoook fazla aranma hacmine sahip olacağından bununla ilgili içerik girseniz de çok fazla bir şey beklemeyin.(Eğer ciddi bir reklam bütçeniz yoksa) Ama bunun yerine sağlık kategorisinde meselaa... Hamilelik dönemi gibi bir alt kategori seçin. Daha sonra bu kategoride ki niche kelimeleri belirleyip onlarla ilgili içerikler girin. Bu kelimelerde girilen sağlam içerikler sayesinde, bu kelimelerde yapılan aramalar sizin sitenize gelecektir. Tabi siz meta taglarınızda sadece bu kelimeyi değil diğer genel kelimeleride kullanacaksınız. Daha sonra yavaş yavaş genel geçer konulara girebilirsiniz. Belirleyeceğiniz niche kelimeler bu açıdan çok önemli.
Bu sizi google ın gözünde bu kategoride ki niche aramalarda otorite yaparken hem hit artışı hem de seo açısından güzel sonuç alırsınız. Zamanla genel geçer konularda dahi yazsanız da geçmişte yaptığınız bu çalışmanın ekmeklerini yersiniz.