SEO konusunda belki de en önemli başlıklardan biri olan backlink ve tanıtım yazısı almak kadar nereden ve nasıl alınacağı çok önemli bir konudur. Ben bizzat bu hataya düştüm sizlerle tecrübemi paylaşayım yorumlarla genişletelim.

Ayakkabıcılık üzerine siteniz var ve 3-5 tane rakibiniz var her işlemi tamamladınız sırası ise backlink ve tanıtım yazısına geldi. Öncelikle ayakkabıcılık hangi kategoridir bunu bulun. Haber siteleri genel siteler ve her alana dahil oldukları için haber siteleri uygun görülebilir ama haricen film dizi kısacası sitenizin kategorisi ile alakası olmayan kategorilerden ŞAHSİ düşüncem kesinlikle almayın ben de işe yaramadı yarayanlara da istisna veya rakip olmaması derim ben.

Tanıtım yazısını artık herkes yazmaktadır bu konudaki dikkat edilecek unsurlar bellidir zaten imla kuralları, yazı özgünlüğü, belirtmeler ve resimlerdir. Tanıtım yazınızdaki her linki anasayfaya bağlamak yerine site içinede link vermelisiniz.

Şuna özenle dikkat edin alacağınız site domaini düşmüş site olmasın mesela bir kişi 5-10 yılı vermiştir bir siteyi yükseltmiştir. Sonra bırakmıştır bu işleri bunu bilen biri de aıp kurmuştur bir tema botla çekmiştir bu tür siteler Google tarafından sürekli hata alan siteler ve düzgün işe yaramaz.

Backlinki ise şahsen anahtar kelimemde dire anasayfaya alıyorum.

Elindeko domainleri gerçekten kendi yükselterek getirmiş hasan1978 kişisi vardır diğer kişilerle henüz konuşamadım başka olan varsa belirtsin.