lostyazilim
tr.link

Adsense Kazançları ve Maliye :)

33 Mesajlar 5.502 Okunma
acebozum
tr.link

HoRoZz HoRoZz www.horozz.net Kullanıcı
  • Üyelik 12.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 689
  • Beğeniler 57 / 190
  • Ticaret 0, (%0)
T.C.
GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI
Adana Vergi Dairesi Başkanlığı
(Mükellef Hizmetleri Gelir Grup Müdürlüğü)


Sayı : B.07.1.GİB.4.01.16.02/ 2007- 37 13.01.2007
Konu : İnternet ortamında yurt dışından sağlanan
hizmet ithalinin KDV ve KV karşısındaki durumu.

KDV- 1, 6/6, 9/1.Md.
KV-6,22,30. Md.
VUK-253 nolu VUK Tebliği

.............................. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

İlgi : ................. ve ................ tarihli dilekçeleriniz.

İlgi dilekçelerinizde özetle; firmanızın uluslararası hizmet veren ve merkezi ...................’da bulunan .................. arama motorundan yurt içinde pazarlamak üzere boş bir reklam panosu diyebileceğiniz bir alanı yurt içi firmalara kullandırtmak üzere bir anlaşma yaptığınız, bu anlaşmanın içeriği bu alanlarda sadece ticari reklamlar olacağı yasalara uygunluğu gibi şartlardan oluştuğu, yani bir temsilcilik veya acentelik sözleşmesi olmadığı, firmanızın bu anlaşma karşılığında bir bedel ödediği, firmanızın daha sonra bu alanı yurt içindeki firmalara pazarladığı, yurt içinde anlaştığınız firmaların isimlerini, logolarını, yaptığı işleri veya ürettiği ürünleri bu kutucuklara yerleştirdiğiniz ve internet ortamında .................. arama motorunda yayımlanmasını sağladığınız, internet kullanıcıları tarafından ........... arama motorunda tanıtımını yaptığınız bu firmaların tanıtım alanına tıklanması durumunda ............... firması size yani firmanıza tıklanma bedeli karşılığı bir fatura kestiği, firmanızın da bu bedel üzerine kar payını koyarak hizmeti sunduğunuz, yani tanıtımını yaptığınız yurt içi firmalara fatura ettiğiniz, ayrıca firmanızın bu hizmet bedelini ............... firmasına banka kredi kartı ile ödediği ve ödeme karşılığında dilekçeniz ekinde bir örneği yer alan faturanın firma merkezinin bulunduğu ............’da düzenlendiği, bu faturanın Türkiye’de kullanılan faturalara benzemediği, Vergi Usul Kanununa göre fatura niteliği taşıyıp taşımadığı, fatura bedeli üzerinden KDGT-15/C-6 maddesi hükmüne göre KDV tevkifatı yapılıp yapılmayacağı, faturada KDV’nin olmadığı ve firmanız için bunun bir hizmet ithali olduğu, firmanızın KDV karşısında sorumlu sıfatı olup olmadığı, ........ firması tarafından kesilen fatura karşısında KDV’den sorumlu ise 2 no’lu KDV beyanı ile beyan ettiği bu verginin indirim konusu yapılıp yapılamayacağı, söz konusu reklam hizmetinin ....... firmasının yaptığı internet yazılımı üzerinden gerçekleştiğinden firmanızın yabancı kurumlara ödenen hizmet bedeli karşılığı olarak % 15 oranında kurumlar vergisi stopajı yapılıp yapılmayacağı hakkında bilgi istenilmektedir.

KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU YÖNÜNDEN :

3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 1/1’inci maddesinde, Türkiye’de yapılan ticari, sınai, zirai faaliyet ve serbest meslek faaliyeti çerçevesinde yapılan teslim ve hizmetler, 1/2’nci maddesinde, her türlü mal ve hizmet ithalatı işlemlerinin katma değer vergisine tabi olduğu hükme bağlanmıştır.

Yine, Kanunun 6/b maddesine göre hizmet ifalarında işlemin (hizmetin) Türkiye’de yapılmış sayılması için, hizmetin Türkiye’de yapılması veya hizmetten Türkiye’de faydalanılması gerekmektedir.

Aynı Kanunun 8’inci maddesinde, mal teslimi ve hizmet ifası hallerinde bu işi yapanların verginin mükellefi olduğu belirtildikten sonra 9/1’inci maddesinde, mükellefin Türkiye içinde ikametgahının, işyerinin, kanuni merkezi ve iş merkezinin bulunmaması hallerinde ve gerekli görülen diğer hallerde Maliye Bakanlığının vergi alacağının emniyet altına alınması amacıyla vergiye tabi işlemlere taraf olanları verginin ödenmesinden sorumlu tutabileceği hüküm altına alınmıştır.

15 seri no’lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği’nin (c) bölümünde ise;

“Katma Değer Vergisi Kanunu’nun 1’inci maddesine göre işlemler Türkiye’de yapıldıkları takdirde vergiye tabi tutulabilecektir. Aynı Kanunun 6/b maddesine göre, Türkiye’de yapılan, değerlendirilen* veya faydalanılan hizmetler Türkiye’de ifa edilmiş sayılacaktır. Yurt dışındaki firmalara yaptırılan hizmetlerden bu kapsama girenlerin vergiye tabi olacağı açıktır. Bu gibi hizmet ifalarında mükellef esas olarak yurt dışındaki firma olmakla birlikte, firmanın Türkiye’de ikametgahı, işyeri, kanuni merkezi ve iş merkezi bulunmaması halinde vergi, sözü edilen Kanunun 9’uncu maddesi gereğince hizmetten faydalanan yurt içindeki muhatap tarafından bağlı bulunulan vergi dairesine sorumlu sıfatıyla beyan edilip ödenecektir.” denilmiştir.

Buna göre, yurt dışındaki Google firmasının, firmanıza verdiği reklam hizmetinden yurt içinde (Türkiye’de) yararlanıldığından, ödenecek hizmet bedeli KDV’ne tabi olup, bu tutar üzerinden hesaplanan katma değer vergisinin firmanız tarafından sorumlu sıfatıyla 2 no’lu KDV beyannamesi ile beyan edilip ödenmesi ve aynı döneme ilişkin 1 no’lu KDV beyannamesinde genel hükümlere göre indirim konusu yapılması gerekmektedir.
* 27.01.2000 tarih ve 4503 sayılı Kanunla KDV Kanununun 6’ıncı maddesinde geçen “değerlendirme” ibaresi kaldırılmış olduğundan Tebliğde hükmü kalmamıştır.

VERGİ USUL KANUNU YÖNÜNDEN :

22.01.1997 tarih ve 22885 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 253 sıra no’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nin “B-Yurt Dışında Faaliyette Bulunan Mükelleflere Yaptırılan İş ve Hizmetler Karşılığında Alınan Belgelerle İlgili İşlemler” başlıklı bölümünde;

“Vergi Usul Kanunu’nun kayıt nizamına ilişkin 215’inci maddesinde, bu Kanuna göre tutulacak defter ve kayıtların Türkçe tutulmasının mecburi olacağı belirtilmiş, 227’nci maddesinde de “Bu Kanunda aksine hüküm olmadıkça bu Kanuna göre tutulan ve üçüncü şahıslarla olan münasebet ve muamelelere ait olan münasebet ve muamelelere ait olan kayıtların tevsiki mecburidir.” hükmü yer almıştır. Söz konusu kayıtların ise aynı Kanunun 229’uncu ve müteakip maddelerinde yer alan belgelerden herhangi biri ile tevsik edilmesi gerekmektedir.

Bu hükümlere göre, yurt dışında mukim kişi veya kuruluşlara yaptırılan iş veya hizmetler karşılığında ödemede bulunan gelir veya kurumlar vergisi mükellefleri, yurt dışında mukim kişi veya kuruluşlardan aldıkları muteber belgeleri, yurt dışındaki temsilciliklerimizde veya yurt içindeki noterlerde Türkçe’ye tercüme ve tasdik ettirdikten sonra defterlerine gider olarak kaydedebilmekte idiler.

Ancak Bakanlığımıza yapılan başvurulardan, bu işlemlerin yurt dışı temsilciliklerimizdeki iş yığılmalarına neden olduğu, mükellefler bakımından da ağır külfetler getirdiği anlaşıldığından, anılan Kanunun mükerrer 257’nci maddesinin Bakanlığımıza verdiği yetkiye dayanılarak, bu Genel Tebliğ ile yurt dışında mukim kişi veya kuruluşlara yaptırılan iş veya hizmetler karşılığında alınan belgelerin, yurt dışındaki temsilciliklerimizde veya yurt içinde noterlerde Türkçe’ye tercüme ve tasdik edilme zorunluluğu kaldırılmıştır.

Buna göre, yurt dışındaki kişi veya firmalardan belge alan mükellefler, bu belgeleri defter kayıtlarında gider olarak göstermeleri sırasında (Ş.Abacı) belgelerde yazılı bedelleri, belgelerin düzenlendiği günde Merkez Bankasınca belirlenen döviz alış kuru üzerinden Türk Lirasına çevirerek kayıtlarında göstereceklerdir. Ancak inceleme sırasında inceleme elemanınca lüzum görülmesi halinde, mükellefler bu belgelerini tercüme ettirmek zorundadırlar.” ifadesine yer verilmiştir.

Bu itibarla, Google firmasından gelen belgelerde yazılı bedellerin, belgelerin düzenlendiği günde Merkez Bankasınca belirlenen döviz alış kuru üzerinden Türk Lirasına çevrilerek kayıtlarınızda gösterilmesi gerekmektedir.

KURUMLAR VERGİSİ KANUNU YÖNÜNDEN:

5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu’nun “Dar Mükellefiyette Vergi Kesintisi” başlıklı 30’uncu maddesinde; dar mükellefiyete tabi kurumların, yine aynı maddede yer alan fıkralarda/bentlerde sayılan kazanç ve iratları üzerinden, bu kazanç ve iratları avanslarda dahil olmak üzere nakden veya hesaben ödeyen veya tahakkuk ettirenler tarafından kurumlar vergisi kesintisi yapılacağı, hüküm altına alınmıştır.

Aynı Kanunun 22’nci maddesinin (1)’inci fıkrasında; “Dar mükellef kurumların iş yeri veya daimî temsilci vasıtasıyla elde edilen kazançlarının tespitinde, aksi belirtilmediği takdirde tam mükellef kurumlar için geçerli olan hükümler uygulanır.

...”

hükmü yer almaktadır.

Söz konusu Kanunun 6’ıncı maddesinin (1) ve (2)’nci fıkralarında; kurumlar vergisinin, mükelleflerin bir hesap dönemi içinde elde ettikleri safi kurum kazancı üzerinden hesaplanacağı; safi kurum kazancının tespitinde, Gelir Vergisi Kanunu’nun ticari kazanç hakkındaki hükümlerinin uygulanacağı, belirtilmiştir.

193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun 6’ncı maddesinde; Türkiye’de yerleşmiş olmayan gerçek kişilerin (Dar mükelleflerin) sadece Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar üzerinden vergilendirilecekleri; aynı Kanunun 7’nci maddesinde ise; ticari kazançlarda kazanç sahibinin Türkiye’de işyerinin olması veya daimi temsilci bulundurması ve kazancın bu yerlerde veya bu temsilciler vasıtasıyla sağlanması halinde, kazanç veya iradın Türkiye’de elde edilmiş sayılacağı, hükme bağlanmıştır.

Diğer taraftan, bahsedilen Kanunun 8’inci maddesinde; iş yerinin Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre tayin olunacağı belirtilerek; daimi temsilci, bir hizmet veya vekalet akdi ile temsil edilene bağlı olup, onun nam ve hesabına muayyen veya gayri muayyen bir müddetle veya müteaddit ticari muameleler ifasına yetkili bulunan kimseler, olarak tanımlanmıştır. Yine aynı maddede; ticari mümessiller, tüccar vekilleri ve memurları ile ticaret kanunu hükümlerine göre acente durumunda bulunanlar ile temsil edilene ait reklam giderleri hariç olmak üzere giderleri devamlı olarak kısmen veya tamamen temsil edilen tarafından ödenenler başkaca şartlar aranmaksızın temsil edilenin daimi temsilcisi sayılacakları, hüküm altına alınmıştır.

213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 156’ncı maddesinde; ticari, sınai, zirai ve mesleki faaliyette iş yeri; mağaza, yazıhane, idarehane, muayenehane, imalathane şube, depo, otel, kahvehane, eğlence ve spor yerleri, tarla, bağ, bahçe, çiftlik, hayvancılık tesisleri, dalyan ve voli mahalleri, madenler, taş ocakları, inşaat şantiyeleri, vapur büfeleri gibi ticari, sınai, zirai veya mesleki bir faaliyetin icrasına tahsis edilen veya bu faaliyetlerde kullanılan yerler, olarak tanımlanmıştır. Buna göre, dar mükelleflerin Türkiye’de elde ettiği ticari kazançların Türkiye’de vergilendirilebilmesi için söz konusu mükelleflerin bu kazançları, işyerleri veya daimi temsilcileri vasıtasıyla elde etmeleri gerekmektedir.

İlgi dilekçelerinizden; ................Ltd. firmasının, Türkiye’de iş yerinin bulunmadığı, adı geçen firmanın daimi temsilcisi olmadığınız, ilgili firmadan sadece reklam hizmetleri alarak; (ithal ederek) yurt içindeki firmalara pazarladığınız, anlaşılmaktadır.

Bu hükümler ve açıklamalar çerçevesinde; ..................Ltd. firmasının internet ortamında işletmenize sağlamış olduğu reklam hizmetleri karşılığında elde etmiş olduğu kazanç, ticari kazanç olmakla birlikte, söz konusu firmanın bu kazancı, Türkiye’deki işyeri veya daimi temsilcisi vasıtası ile elde etmemesi nedeniyle, adı geçen firmanın bu kazançlarının Türkiye’de kurumlar vergisine tabi tutulması mümkün bulunmamaktadır.

Öte yandan, bu kazanç ve iratlar Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 30’uncu maddesinde tevkifat yapılacak kazanç ve iratlar arasında sayılmadığından, bu kazanç ve iratlar üzerinden kurumlar vergisi kesintisinin de yapılmayacağı tabiidir.

Bilgi edinilmesini rica ederim.

.................
Başkan a.
Grup Müdür V.



gayet basit
 

 

www.horozz.net - www.mekan.me - www.icsel.net
wmaraci
reklam

Heuristic Heuristic Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Web Hacking, Exploits/Vuln.
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 4777
  • Beğeniler 1139 / 2068
  • Ticaret 297, (%99)
Tam yüzümüz gülüyor diyorken, Ansızın bir mevzu oluyor ekip, maliye ve bakanlık peşimize düşüyor.
Yeni türkiye'de bir de bakıyoruz ki yeni maddeler sıralanıyor sonuç yine hüsran oluyor.
Bu tip mevzuları bence akıllara bile getirmemek gerekiyor.
Allah bizlere sağlık, selamet hayırlı kazançlar versin ...
Dusunceliblog 1SMHMedya

kişi bu mesajı beğendi.

madalyon madalyon Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** Ç**
  • Mesajlar 618
  • Beğeniler 52 / 142
  • Ticaret 0, (%0)
isteselerde vermem kaçak elektrik kullananlardan gitsin alsınlar ülke kalkınır.
 

 

SizinWeb SizinWeb . Kullanıcı
  • Üyelik 04.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Yönetici
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ş** K**
  • Mesajlar 3625
  • Beğeniler 1459 / 1458
  • Ticaret 135, (%100)
Sonuca kavuşturup bir türlü bu işi neticelendiremedik herkes yaşadıklarını duyduklarını yazıp duruyor bu alandan okuyan hizmet veren arkadaşlar konu hakkında açıklama yapıp ve varsa yazılı beyan ve kanunlarla kaynak gösterirse hepimiz için faydalı olucaktır. bazı yerlerde ceza veren ve taksitlendirme yapanları okuyorum.. daha bugun bile yurt dışından bir hesaba ev taksidi borcunu kardeşi adına gönderen birisinin derdini duydum daha sonra tatil için istye gelince birton vergi borcu çıkmış kendisine bu vergi işlemi reklam alanı paypal bozumu yada ne şekilde olursa olsun hesabımıza dışarıdan gelen ancak karşılığında elimizde var olmayan fatura yada gösteremediğimiz kaynaklardan girişi yapılan paraları ne şekilde nasıl hesabımıza sorunsuzca alabiliriz???
https://wmaraci.com/forum/bilgi-arsivi/uyari-paypal-alim-satim-isiyle-ugrasanlar-249892.html

http://goo.gl/23QCSn
 

 

Bugün Bizim Yarın Çocuklarımızın.
wmaraci
wmaraci

orknark orknark İzmir Kullanıcı
  • Üyelik 31.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Reklam Ajansı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** A**
  • Mesajlar 886
  • Beğeniler 66 / 151
  • Ticaret 2, (%100)
Maliye öğrencisi cevaplamış ***da ;

maliye 4. sınıf öğrencisiyim, geçmiş yıl matrahları 1-25 mart aralığında beyan ediliyor gittiğinizde muhtemel olaylardan haberiniz olmadığı ve gerekli beyannameleri vereceğinizi söylerseniz herhangi bir cezai işleme maruz kalmazsınız ek olarak 2015 yılı gelir vergisi beyannamesi şöyledir;

12.000 TL'ye kadar 15%

29.000 TL’nin 12.000 TL’si için 1.800 TL, fazlası 20%

66.000 TL’nin 29.000 TL’si için 5.200 TL (ücret gelirlerinde 106.000 TL’nin 29.000 TL’si için 5.200 TL), fazlası 27%

66.000 TL’den fazlasının 66.000 TL’si için 15.190 TL (ücret gelirlerinde 106.000 TL’den fazlasının 106.000 TL’si için 25.990 TL), fazlası 35%

şeklinde tarife mevcuttur.


bir de aklınızda bulunsun geçmiş yıllara dair kazançlarınızdan dolayı türk vergi hukukunda vergilendirilme yoktur (geriye yürümemezlik) yani son 5 yıl için vergi alırlar vs yazan arkadaşlara bakmayın bilgisizlik tamamen, sadece 2014 - 2015 yılı için matrah tespiti yapmak amaçlı bir çağrıdır. umarım sıkıntısız atlatırsınız.


----

Bir diğer mesaj ;
Öncelikle Geçmiş olsun. sadece 2014 yılı kayıtlarını incelemeleri çok iyi olmuş. isteseler dahada geriye dönük araştırabiliyorlar. bu maliyedeki kişinin insafına kalmış bir durum bir nevi. maliye okuyan bir arkadaşımız geriye dönük konun işlemez demiş ama bu bahsettiğiniz gelir vergisi için geçerli olmuyor. eğer maliye yeni bir kanun çıkarırsa bu kanun geriye dönük işlemez genelde. ama gelir vergisi kanunu yeni düzenlenen bir kanun değildir. çünkü bir arkadaşımızın babasının gelirini 3 yıl geriye dönerek hesapladılar toplamda 58 binlira ceza kestiler 2 yıl taksitlere böldüler oradan biliyorum.

Ek Olarak: Ek olarak eğer ben ayda 3 5 bin tlnin üzerinde kazanıyorum diyorsanız şahıs firmasını önermişler oda şu şekilde ;

Hocam, şahıs firması kurmanızı öneririm, 1 günde kuruluyor,
1-2 gün içinde de yoklama memuru gelip imzalıyor,
kurulumda vergi levhanızı da alıyorsunuz.
Ev kira ise, üzerinize kira sözleşmesi yapıp, (ev-mesken) %50 sini vergiden düşebilirsiniz.
Eft yurtdışından geldiği için dekontun çıktısını alıp, %0 KDV ile fatura kesebilir,
vergi beyannamenize işleyebilirsiniz.

Mümkün olduğunca iş ile ilgili gider göstermek gerek.

Bunlar yeter heralde :D
 

 

SizinWeb SizinWeb . Kullanıcı
  • Üyelik 04.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Yönetici
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ş** K**
  • Mesajlar 3625
  • Beğeniler 1459 / 1458
  • Ticaret 135, (%100)

orknark adlı üyeden alıntı

Maliye öğrencisi cevaplamış ***da ;

maliye 4. sınıf öğrencisiyim, geçmiş yıl matrahları 1-25 mart aralığında beyan ediliyor gittiğinizde muhtemel olaylardan haberiniz olmadığı ve gerekli beyannameleri vereceğinizi söylerseniz herhangi bir cezai işleme maruz kalmazsınız ek olarak 2015 yılı gelir vergisi beyannamesi şöyledir;

12.000 TL'ye kadar 15%

29.000 TL’nin 12.000 TL’si için 1.800 TL, fazlası 20%

66.000 TL’nin 29.000 TL’si için 5.200 TL (ücret gelirlerinde 106.000 TL’nin 29.000 TL’si için 5.200 TL), fazlası 27%

66.000 TL’den fazlasının 66.000 TL’si için 15.190 TL (ücret gelirlerinde 106.000 TL’den fazlasının 106.000 TL’si için 25.990 TL), fazlası 35%

şeklinde tarife mevcuttur.


bir de aklınızda bulunsun geçmiş yıllara dair kazançlarınızdan dolayı türk vergi hukukunda vergilendirilme yoktur (geriye yürümemezlik) yani son 5 yıl için vergi alırlar vs yazan arkadaşlara bakmayın bilgisizlik tamamen, sadece 2014 - 2015 yılı için matrah tespiti yapmak amaçlı bir çağrıdır. umarım sıkıntısız atlatırsınız.


----

Bir diğer mesaj ;
Öncelikle Geçmiş olsun. sadece 2014 yılı kayıtlarını incelemeleri çok iyi olmuş. isteseler dahada geriye dönük araştırabiliyorlar. bu maliyedeki kişinin insafına kalmış bir durum bir nevi. maliye okuyan bir arkadaşımız geriye dönük konun işlemez demiş ama bu bahsettiğiniz gelir vergisi için geçerli olmuyor. eğer maliye yeni bir kanun çıkarırsa bu kanun geriye dönük işlemez genelde. ama gelir vergisi kanunu yeni düzenlenen bir kanun değildir. çünkü bir arkadaşımızın babasının gelirini 3 yıl geriye dönerek hesapladılar toplamda 58 binlira ceza kestiler 2 yıl taksitlere böldüler oradan biliyorum.

Ek Olarak: Ek olarak eğer ben ayda 3 5 bin tlnin üzerinde kazanıyorum diyorsanız şahıs firmasını önermişler oda şu şekilde ;

Hocam, şahıs firması kurmanızı öneririm, 1 günde kuruluyor,
1-2 gün içinde de yoklama memuru gelip imzalıyor,
kurulumda vergi levhanızı da alıyorsunuz.
Ev kira ise, üzerinize kira sözleşmesi yapıp, (ev-mesken) %50 sini vergiden düşebilirsiniz.
Eft yurtdışından geldiği için dekontun çıktısını alıp, %0 KDV ile fatura kesebilir,
vergi beyannamenize işleyebilirsiniz.

Mümkün olduğunca iş ile ilgili gider göstermek gerek.

Bunlar yeter heralde :D

Buda Bir Söylem Adı Üstünde Arkadaş Öğrenci Mali Müşavirlerle Görüşen Kişiler bile farklı cevaplar veriyor konu hakkında bu yüzden ben yazımda konu hakkında Sonuca kavuşturup bir türlü bu işi neticelendiremedik herkes yaşadıklarını duyduklarını yazıp duruyor bu alandan okuyan hizmet veren arkadaşlar konu hakkında açıklama yapıp ve varsa yazılı beyan ve kanunlarla kaynak gösterirse hepimiz için faydalı olucaktır.
bu yüzden bu şekilde ekleme gereği duydum yazımı kaynak gösterilsin ve sonuçlansın diye
 

 

Bugün Bizim Yarın Çocuklarımızın.

dem dem Durma çalış ! Kullanıcı
  • Üyelik 26.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Elektrik-Elektronik Mühendisi
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 477
  • Beğeniler 76 / 110
  • Ticaret 13, (%100)

Caesar adlı üyeden alıntı

Ne güzel sallamışsınız yurt dışında kazanınc aparayı çok rahat sokabiliyormuşuz türkiyeye.

Yok öyle birşey. 3 adet alman firmam var bunlardan en büyüğü.

pay4one.com telecashin almanya çözüm ortağıyım.

Almanyada türkiyede ki şirketime fatura kesmeden türkiyeye para sokamıyorum.

Almanyada %21 türkiyede de %25 gelir vergisi ödemek zorunda kalıyorum.

O yüzden sokmuyorum parayı.

Yani işler sizin hayal dünyanızdaki gibi gitmiyor.

Anca türk vatandaşlığınız olmayacak o zaman rahatça sokabilirsiniz parayı.

Hiç bir vatandaş amerikadakilerde dahil kendi ülkesine öyle ben şu ülkede kazandım o ülkede verdim vergimi size ne diyemez.

Hükümet googleye neden türkiyede şirket açtırıp burada vergi verdirtiyor sanıyorsunuz.

Amerikada veriyorum ben vergimi diyemiyor mesela.

Eğer google Türkiye'de vergi ödüyorsa bizlere ödenen kazançların da vergisi ödenmez mi, Türkiyedeki diğer yerli reklam şirketleri gibi.

Ek Olarak:

ikyazilim adlı üyeden alıntı

www.ecopayz.com hesap acın kartınızı alın türkiyede ATMlerden ufak bir komisyon ile cekin. yada alışverişte kullanın ( not : komisyon alıyor ) ama tr bankaları veya maliye ile işiniz olmuyor :)

İlk kez duydum biraz girdim araştırdım ama hiç bir yerde vergiyi kesiyoruz demiyor komisyon alıyoruz diyor,yani paypale özenti ve kazançları daha da boştan boşa paylaşacağın bir sektör gibi geldi bana...
 

 

ArdaEgridere ArdaEgridere Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** E**
  • Mesajlar 1247
  • Beğeniler 77 / 110
  • Ticaret 6, (%83)
olmaz neden olsun
 

 

monelogg monelogg <> Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 658
  • Beğeniler 78 / 125
  • Ticaret 0, (%0)
1. Adsense penceresinde sağ üst köşedeki dişli ikonuna tıklayın.
2. Açılan menüde "Ödemeler" seçeneğine tıklayın.

Gelen ekranda "Vergi Bilgileri" kısmı da var. Aldığınız paranın vergisi önceden kesiliyor sanırım.
 

 

KingBlogger KingBlogger Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Editör, Blogger Tema Yayıncısı
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 1107
  • Beğeniler 240 / 251
  • Ticaret 35, (%100)
Yakında sorun olacağına eminim :) Maliye ile ilgili Türkiye'ye 13 milyar dolar kaynağı belirsiz para geldi haberi 2 gündür ülke gündemini son derece meşgul ediyor ve yakında detaylı incelemeler başlar bu paranın içinde Google adsense gelirleri de var olursa yandık
 

 

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al