Kurşun Kalem adlı üyeden alıntı

Ya arkadaş niye ortalığı bulandırıyorsunuz anlamıyorum. Reklam şirketleri zaten yasalsa, şirket sahibi değilseniz sizin adınıza gider pusulası kesip, yine sizin adınıza verginizi ödüyor zaten. Ha yasal değilse yine sizin bir sorumluluğunuz yok, size para gönderen reklam şirketlerinin sorunu bu, sizi ilgilendiren bir mevzu değil.

İleride başınız falan ağrımaz. 500 lira 1000 lira, 2000 lira bunlar takibi yapılacak rakamlar değil.

Ayrıca geliriniz Adsense'den geliyorsa, Türkiye'nin İrlanda ile çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması var. Yani siz, Google'ın bir çalışanısınız ve Google kendi ülkesinde sizin verginizi ödüyor. Google bu anlaşma nedeniyle Türkiye'de vergi ödemiyor.

Ne taktınız bu konuya arkadaş. Kazandığınız 3 kuruş para zaten. İlla vergi vermek istiyorsan, açarsın bir şahıs şirketi olur biter.


Bir takvim yılında adınıza birden fazla gider pusulası düzenlendiğinde otomatik olarak vergi mükellefi oluyorsunuz, öyle hemen gider pusulası düzenlesin ile olmuyor bu işler. İleride başımın ağrımayacağını nerden biliyorsun vergisiz kazanç olmaz. Bu başımın ağrıyacağı anlamına da gelmiyor ama ortada bir risk söz konusu. illa vergi vermek istersen açarsın şahıs şirketi olur biter diyorsun konuda ne yazdım hesap kitap belli, ne insanlar var.