NK1864 adlı üyeden alıntı

Haksız olan sizsiniz.

Sitenizi daha önce Yandex News'e mail yoluyula talep göndererek kaydettirmiş olabilirsiniz. O dönem sistem öyle işliyordu. Sonrasında bu hizmet artık sitenin dizine işlenmesi şeklinde değil, arama sorgularının iyileştirilmesi yönünde değişti. Yani istese de o dizine müdahale edemez.

Önünde bir program var da düzenle deyip sonuna .tr eklemeyecek neticede. Yandex o hizmetten tamamen vazgeçti. Daha önce kayıtlı siteler muhafaza ediliyor ama o kadar.

Benim de ilk dönemlerde kayıt edilmiş ve forumda kayıt edilmesine yardımcı olduğum siteler oldu ama sonrasında bize de benzer bir mail geldi ve ona göre hareket ediyoruz.

Özetle olmayan bir şeyi yapamaz kadın da. .com ayrı bir site, talep ettiğiniz site ayrı bir site görünüyor şu haliyle. Şikayet yazsanız da Yandex Türkiye'yi hedef alarak çok bir kazancınız olacağını sanmıyorum. İş zıtlaşmaya giderse bu kez onlar da size ticari itibar davası açabilir.


Katılmıyorum bu konuda size. Yandex şuanda servisini kaldırmıyor prosedür değişiyor. Benim başıma gelen herkesin başına gelebilir. Marka aynı marka web adresi .com'dan .com.tr yönlendirildi ve tüm ticari hakları da bize ait.

Google'da alan adı değişikliği olduğunda bildiriyorsunuz sistemden tekrar site inceleniyor. Onlardan ben yeni başvuru talep etmiyorum ya da nereden başvurabiliriz demiyorum, sistemlerinde alan adı değişikliği yapabilecek kişileri bu işlemlerin dışında tutmalarına kızıyorum.