lostyazilim

Bu Emek Hırsızlığı Değildir de Nedir?

21 Mesajlar 2.633 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

fruzgar fruzgar ProPvPServerlar Kimlik Onayı
  • Üyelik 06.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SD
  • Konum Ordu
  • Ad Soyad F** R**
  • Mesajlar 792
  • Beğeniler 258 / 257
  • Ticaret 11, (%100)

Atacani adlı üyeden alıntı

Vay arkadaş adamlar hırsız ucuna kadar haberi , resmi çalıyor, biz görselliğin içine edip logoyu filigran olarak eklemediğimiz için hatalı çıkıyoruz.

Hani bir söz var ya 'hırsızın hiç mi suçu yok?' diye , tam olarak da bu.

Bu alemde iyi yerlere gelmek için illa 'hırsız' olmak gerekiyor.

Teşekkürler!

Sizin işinize şöyle cevap vereyim:

Film sitesi işletiyorsunuz ve bir filmi ilk siz eklediniz ama başka siteye de eklendiğini gördünüz. Buna hak talep edip ilk benim deme hakkınız var mı? Ki öyle bir anlatmışsınız ki sadece size özel bir konuymuşta onun hakkını savunur gibi.

Google da herhangi bir konuyu veya haberi yazın aratın sayfalarca site çıkar ama size göre bu haber/yazı sadece tek bir siteye ait olmalı başkası yazmamalı...

wmaraci
reklam

Atacani Atacani - Kullanıcı
  • Üyelik 05.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 743
  • Beğeniler 73 / 107
  • Ticaret 22, (%95)

fruzgar adlı üyeden alıntı

Sizin işinize şöyle cevap vereyim:

Film sitesi işletiyorsunuz ve bir filmi ilk siz eklediniz ama başka siteye de eklendiğini gördünüz. Buna hak talep edip ilk benim deme hakkınız var mı? Ki öyle bir anlatmışsınız ki sadece size özel bir konuymuşta onun hakkını savunur gibi.

Google da herhangi bir konuyu veya haberi yazın aratın sayfalarca site çıkar ama size göre bu haber/yazı sadece tek bir siteye ait olmalı başkası yazmamalı...

Yalnız iyi güzel de hani diyelim yabancı bir sitede veya bir firmadan bu haber duyurulur ve haberi yapılır orası ayrı, ancak bir haber ilk olarak bir yerden bulunursa ve resim tarafınca elde edilirse bunun kaynak göstererek yayınlanması gerekmez mi?

Ve evet sadece bize özel bir konu bu, başka nerde var bu haber ilk bizim sitede çıktı, ilk bu haberi biz aldık birinci ağızdan.

MertBalci MertBalci WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek .
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 2345
  • Beğeniler 758 / 757
  • Ticaret 434, (%100)
Görsel ve içerik size ait ise iletişim kısmından içeriğin kaldırılmasını talep edebilirsiniz.

pg13 pg13 Xcode. Kullanıcı
  • Üyelik 01.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek BilişimTeknolojileri Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** Ö**
  • Mesajlar 321
  • Beğeniler 72 / 101
  • Ticaret 11, (%100)
ilk siz yazdıysanız endişelenmenize gerek yok. ilk index alan avantajlıdır google gözünde.

ayrıca bu önüne geçebileceğiniz bir konu değil. internette yıllardır yapılan ve yapılmaya devam edilen bir şey. içerik alıp biraz değiştirip yayınlamak irili ufaklı tüm sitelerin yaptığı birşey zaten.

wmaraci
wmaraci

Yandexer Yandexer Yandex Webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 05.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 434
  • Beğeniler 58 / 84
  • Ticaret 4, (%100)
Konu önemliyse senin için kaynak belirtilmesini rica et.

• Üyelik 05.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 743
  • Beğeniler 73 / 107
  • Ticaret 22, (%95)

pg13 adlı üyeden alıntı

ilk siz yazdıysanız endişelenmenize gerek yok. ilk index alan avantajlıdır google gözünde.

ayrıca bu önüne geçebileceğiniz bir konu değil. internette yıllardır yapılan ve yapılmaya devam edilen bir şey. içerik alıp biraz değiştirip yayınlamak irili ufaklı tüm sitelerin yaptığı birşey zaten.

Haklısınız hocam da en azından buraya konu açarken en azından tepki veren kişiler görmek isterdim ama aksine suçlu ben çıktım :D

nokta nokta Kurumsal SEO Çözümleri Kullanıcı
  • Üyelik 14.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Web/Seo/ARGE
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad O** C**
  • Mesajlar 2585
  • Beğeniler 758 / 758
  • Ticaret 15, (%93)
Resimde size ait birşey yokturki, sitene giren arkadaşlar nereden bilecekler o resmin senin olduğunu? neyse bişey yapılmaz tek çare mail atıp dönüşü beklemek

NEWS KAYITLI SOSYAL MEDYA SATIŞ SİTELERİNE ORGANİK KEYWORD ALAN ADINDAN TANITIM YAZISI

• Üyelik 05.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 743
  • Beğeniler 73 / 107
  • Ticaret 22, (%95)

nokta adlı üyeden alıntı

Resimde size ait birşey yokturki, sitene giren arkadaşlar nereden bilecekler o resmin senin olduğunu? neyse bişey yapılmaz tek çare mail atıp dönüşü beklemek

Tamam diyelim bana ait değil resim alıntı, ama gel gelelim bu haber ilk kez görünüyor ve bir çok bilgi tarafımca yazılıyor, bu bilgiler kullanılırken kaynak göstermek gerekmiyor mu? Ben 750 adet değil 790 desem 790 yazacaklar, 500 desem 500. Diğer siteler veya biz yabancı sitelerden en küçük haberi alırken kaynak belirtiyorken Türkiye'de kaynak belirtmek bir kayıp mı? Ya da böyle bir şey yok mu?

USglm USglm Öğrenci Kullanıcı
  • Üyelik 07.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad U** S**
  • Mesajlar 1864
  • Beğeniler 601 / 364
  • Ticaret 24, (%100)

Atacani adlı üyeden alıntı

Tamam diyelim bana ait değil resim alıntı, ama gel gelelim bu haber ilk kez görünüyor ve bir çok bilgi tarafımca yazılıyor, bu bilgiler kullanılırken kaynak göstermek gerekmiyor mu? Ben 750 adet değil 790 desem 790 yazacaklar, 500 desem 500. Diğer siteler veya biz yabancı sitelerden en küçük haberi alırken kaynak belirtiyorken Türkiye'de kaynak belirtmek bir kayıp mı? Ya da böyle bir şey yok mu?

Tamam gidip iletişime geçin. Mutlaka ilgilenirler.

• Üyelik 05.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 743
  • Beğeniler 73 / 107
  • Ticaret 22, (%95)

USglm adlı üyeden alıntı

Tamam gidip iletişime geçin. Mutlaka ilgilenirler.

Geçtim ve geçtiğime pişman oldum, zaten 10 haberlerinden 9 u benim siteden bu haberi (ç)alan kişinin, bazılarında kaynak var bazıların da yok. Bu şekilde umarım iyi bir yere gelemezler

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al