FurkanKandemir adlı üyeden alıntı
Evet demomuz hazır. Kodlara geçmeden önce bir kaç açıklama yapmak istiyorum demoyu size yol göstermesi açısından basit ve anlaşılabilir şekilde yazdım normalde yazılacak olsa bu kadar basit seviyede yazmam. Algoritmik olarak sitede işlemesi için gönderilen verilerin Sayfa.url php de listemi kategorimi özel sayfamı olduğu kontrolünün yapılması vs. lazım. Bu sadece küçük bir örnektir bunu unutmayınız. Dilerseniz projeyi furkankandemir. com. tr/OnePagejQuery.rar aradaki boşlukları siliniz linklendirme olarak algılanmasın diye böyle yaptım. Kodların özetide aşağıdadır.Öncelikle tüm dosyaları lütfen aynı dizinde açınız.
Küçük büyük harflere dikkat ediniz.
index.php
One Page Query
<script></script>
<script>
$(document).ready(function (){
$(".HeaderMenu ul li").click(function (){ // Menüye tıklandığında tetiklenecek olaylar başlangıcı
var Sayfa=$(this).attr("pro"); // tıklanan menünün attr methodu ile pro özelliği alındı.
$.ajax({ // ajax işlemi başladı
type: "POST", // veriyi post tipi olarak gönderiyoruz.
url: "SayfaUrl.php", //veriyi gönderdiğimiz sayfa
data:"Sayfa=" + Sayfa, //sayfaya hangi parametreyi gönderiyoruz
success: function(cevap){
$("#LoadPage").html(cevap); // durum başarılı olursa yapılacak işlem
},
error:function(){ $("#LoadPage").html("Bir hata oluştu. Lütfen Daha Sonra Tekrar Deneyiniz."); // durum başarısız olursa yapılacak işlem
}
});
});
})
</script>
- Ana Sayfa
- Hakkımızda
- İletişim
include 'AnaSayfa.php'; ?>
SayfaUrl.php
$Veri=$_POST['Sayfa'];
if($Veri=="") {
include 'AnaSayfa.php';
}
elseif($Veri=="hakkimizda")
{
include 'Hakkimizda.php';
}
elseif($Veri=="iletisim"){
include 'Iletisim.php';
}
else {
include 'NotFound.php';
}
?>
AnaSayfa.php
Burası benim ana sayfam slider vs vs.
Hakkimizda.php
Burası hakkımızda sayfasıdır.
Iletisim.php
Burası iletişim sayfasıdır. Furkan Kandemir
NotFound.php
Üzgünüm böyle bir sayfa yok.
Dediğiniz bir örneğini tarayıcıda kullanılmış şekliyle yapabilirmisiniz. Biz Başaramdık. Bir yerlerde eksik var zannedersem.